Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Tampere Guitar Festival: Jack Hancher (UK) & Álvaro Toscano (ESP), Pirkkalan vanha kirkko

20. Tampereen kitarafestivaali tuo jälleen kansainvälisiä klassisen kitaran taitajia konsertoimaan Pirkkalan Vanhaan kirkkoon. Tänään  klo 19.00 kirkossa esiintyy kaksi palkittua taiteilijaa esittäen musiikkia eri vuosisadoilta. Tapahtuman järjestää Tampere Guitar Festivalin kannatusyhdistys ry yhteistyössä Pirkkalan seurakunnan ja Pirkkalan kunnan kanssa.

Jack Hancher on nouseva klassisen kitaran tähti Britanniasta. Vuonna 2022 hän voitti arvostetun Royal Overseas League -kilpailun. Tätä edelsi kiertue useilla Euroopan kitarafestivaaleilla EuroStrings-artistina. Kilpailumenestyksen lisäksi Hancher on arvostettu esiintyjä. Hän on esiintynyt muun muassa Lontoon Wigmore Hallissa. Hänellä on suorittanut maisterin tutkinnon Royal College of Musicissa. Hancherin debyyttialbumi julkaistaan Deux-Ellesin toimesta vuonna 2024. Albumi sisältää monipuolista englantilaista ohjelmistoa sekä uusia teoksia säveltäjä Dani Howardilta. Pirkkalassa Hancher esittää musiikkia muun muassa säveltäjiltä Johann Sebastian Bach, Erik Satie ja Claude Debussy. 

Espanjalainen kitaristi Álvaro Toscano on tunnettu intensiivisestä ja intohimoisesta soittotyylistään. Hän hyödyntää kitaran mahdollisuuksien koko kirjon. Toscano on aktiivinen kamarimuusikko, joka kantaesittää teoksia säännöllisesti. Hänen uransa kohokohtiin kuuluvat yhteistyö arvostettujen orkestereiden ja kapellimestarien kanssa. Toscano on esiintynyt yli 200 konsertissa Euroopassa ja Amerikassa. Hän on saanut maailmanlaajuista tunnustusta yli kahdenkymmenen kansainvälisen palkinnon myötä. Toscano tulkitsee konsertin omalla osuudellaan säveltäjien Fernando Sor ja Isaac Albéniz teoksia.

Tampere Guitar Festival on vuonna 2005 perustettu kitaratapahtuma, joka järjestetään 20. kertaa ajalla 4.-9.6.2024. Festivaalin pääkonsertit järjestetään Tampere-talossa ja iltaohjelma Tampereen keskustan klubeilla. Lisätietoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä löytyy sivustolta www.tgf.fi

TIEDUSTELUT JA HAASTATTELUT
Tomi Tolvanen, toiminnanjohtaja
044 5633 949 

PRESS JA KUVAT
https://www.tgf.fi/kuvagalleria 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"