Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset päättyvät Pirkanmaalla 13.4.2022 alkaen

Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu. Merkkien tulee olla vaihdettuina viimeistään 14.4.2022. Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan samaan aikaan lähes koko maassa.

Talven ajaksi 80 kilometriin tunnissa alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi rajoitus.

Päällysteiden vaurioituminen siirtää osittain kesänopeusrajoituksiin siirtymistä Pirkanmaalla

Tienpäällysteissä on talven jäljiltä halkeamia ja reikiä sekä muita vaurioita. Tienpitäjä varoittaa vakavammista päällystevaurioista tarvittaessa.

Pirkanmaalla alennettu talvinopeusrajoitus jätetään urautumisen vuoksi toistaiseksi voimaan valtatiellä 3 Valkeakosken ja Lempäälän rajalla Konhon kohdalla. Rajoitus koskee noin 4 kilometrin matkaa ajosuunnassa pohjoinen. Kyseiselle osuudelle asetetaan kulumisurista varoittavat liikennemerkit. Normaali nopeusrajoitus palautetaan myöhemmin kesällä kohteen päällystämisen jälkeen.

Oikea ajonopeus tilanteen mukaan

Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tienkohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvat, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavasti ja urautuneissa kohdissa on vesisateella vesiliirron vaara. Kevään runsaiden lumisateiden vuoksi myös sulamisvesistä voi olla haittaa. Merkityt nopeusrajoitukset eivät tarkoita sitä, että kyseistä nopeutta pitäisi kaikissa tilanteissa ajaa, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavastikin tätä alempi.

Kevät tuo autoilijoiden lisäksi paljon myös muita liikkujia teille. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.  

Lisätiedot

Pirkanmaan ELY-keskus, liikenneturvallisuusasiantuntija Roosamari Leppälä, puh. 0295 036 259

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"