Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Suuri asukaskysely kerää tietoa asumisesta Tampereen seudulla

Tampereen kaupunkiseudun asukkaille ja seudulla asioiville suunnattu Suuri asukaskysely on käynnissä. Kyselyllä pyritään selvittämään muun muassa asukkaiden kokemuksia oman asuinalueen laatutekijöistä ja seudulla liikkumisesta sekä toiveita seudun kehittämisen suunnasta.

Edellisen kerran asukaskysely tehtiin vuosien 2020 ja 2021 vaihteessa, ja vastauksia saatiin huimat 1795. Asukaskyselyn toistamisella saadaan tärkeää vertailutietoa seudun asukkaiden mielipiteistä ja arvoista.

”Meitä kiinnostaa muun muassa se, onko pandemia muuttanut asumista ja jos on, millaiseen suuntaan. Ihmisten valinnat vaikuttavat myös kaupunkiseudun suunnitteluun ja siksi haluamme kuulla, millaisessa ympäristössä seutulaiset haluavat tulevaisuudessa asua”, Tampereen kaupunkiseudun kehittämispäällikkö Antti Lippo avaa.

Edellisen kyselyn mukaan tyytyväisimpiä asukkaita ovat millenniaalit

Edellisen kyselyn tulosten mukaan asukastyytyväisyys seudulla oli varsin hyvä (NPS eli Net Promoter Score = 47). Sukupolvitarkastelussa tyytyväisimpiä olivat vuosina 1982–94 syntyneet millenniaalit.

”Kuntien välisessä tarkastelussa tyytyväisimmät asukkaat löytyivät Pirkkalasta ja Vesilahdelta. Asuntotyypeittäin tyytyväisimmät asuivat asunto-osakeyhtiömuotoisessa pari-, rivi- tai erillistalossa”, Antti Lippo summaa.

Seudun vahvuuksina vastaajat pitivät liikunta- ja urheilumahdollisuuksia, opiskelumahdollisuuksia ja seudun hyvää mainetta.

Liikennemelu nousee esiin asukkaiden viesteissä

Viime kyselyssä seudun kehityskohtia vastaajien mukaan olivat erityisesti korkeakoulutettujen työllistymismahdollisuudet, asumisen väljyys ja ympäristön terveellisyys, kuten liikennemelu ja ilmansaasteet.

”Viime aikoina ympäristön terveellisyyteen liittyvät asiat, erityisesti liikennemelu, ovat nousseet yhä enemmän esiin viesteinä asukkaiden keskuudesta. On mielenkiintoista nähdä, kuinka teema näkyy nyt käynnistyvässä kyselyssä ja pohtia, kuinka kytkemme sen seudulliseen suunnitteluun”, Lippo sanoo.

Suuren asukaskyselyn tulokset kootaan yhteen alkuvuonna 2023. Tuloksista on luvassa myös kaikille avoin tuloswebinaari.

Vastaa kyselyyn: https://forms.office.com/e/4it2ihUjxU

Lisätiedot:

Suuri asukaskysely 2022 – Tampereenseutu

Kehittämispäällikkö Antti Lippo
Tampereen kaupunkiseutu
Puh. 050 463 0732, antti.lippo@tampereenseutu.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"