Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Sujuvampia liikennejärjestelyitä Sarankulmaan ja Partolaan

Pirkanmaan ELY-keskus parantaa joukkoliikenteen, jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikennejärjestelyjä Tampereen ja Pirkkalan alueella Sarankulmassa ja Partolassa. Rakennustöitä tehdään Nuolialantiellä, Pereentiellä, Naistenmatkantiellä ja Ilmailunkadulla, sekä niiden yhteydessä olevilla kevyen liikenteen väylillä.

Liikennejärjestelyjen parantamista koskevien töiden yhteydessä Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy rakentaa alueelle jätevesilinjoja. Samassa yhteydessä myös Pirkkalan kunnan jätevesilinjoja uusitaan. Lisäksi ELY-keskus korjaa nykyistä Naistenmatkantiellä olevaa ylikulkusiltaa.

Rakennustyöt vauhtiin kesäkuun puolivälissä

Työnaikaiset liikennejärjestelyt vaikuttavat liikenteen sujuvuuteen erityisesti Naistenmatkantien ja Nuolialantien risteysalueella sekä Naistenmatkantien ylikulkusillan kohdalla.

Rakennustöistä on haittaa liikenteelle ja liikenne voi ajoittain ruuhkautua. Tarvittaessa työmaan kohdalla on käytössä alennetut nopeusrajoitukset ja työnaikaisia kaista- ja jalankulku- ja pyöräilyliikenteen järjestelyjä. Myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin tehdään muutoksia rakennustöiden aikana.

Urakassa toteutettavat toimenpiteet on jaettu kahdelle vuodelle niukan rahoitustilanteen vuoksi. Vuoden 2019 toimenpiteiden rakennustyöt käynnistyvät juhannusviikolla ja kestävät vuoden 2019 loppuun. Toisen vuoden rakennustyöt käynnistyvät mahdollisesti keväällä 2020 ja valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Sarankulmassa ja Partolan alueella tehtävistä liikennejärjestelyiden parantamisesta ja maanrakennustöistä vastaa Pirkanmaan ELY-keskus yhteistyössä Tampereen kaupungin, Pirkkalan kunnan sekä Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n kanssa. Rakennustöiden kustannusarvio on noin 4 miljoonaa euroa.

Urakoitsijana toimii GRK Infra Oy ja rakennuttajakonsulttina Ramboll Finland Oy.

Tietoa parantamistöiden etenemisestä päivitetään internet-sivulle:
https://vayla.fi/pirkanmaalla-rakenteilla/uusia-liikennejarjestelyita-sarankulmaan

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Mikko Asunen, p. 0295 024 106, Varsinais-Suomen ELY-keskus
  • Rakennuspäällikkö Sami Immonen p. 050 414 7236, GRK Infra Oy
  • Rakennuttajakonsultti Pietari Kousa, p. 040 147 6715, Ramboll Finland Oy 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"