Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Soljan lastentalo aloittaa toimintansa ensi vuonna

Soljan lastentalon valmistuu suunnitellussa aikataulussa loppuvuoden aikana. Soljan lastentalo on pienten lasten yksikkö, jossa järjestetään varhaiskasvatusta ja esi- ja perusopetusta. Lastentalossa esimiehinä toimivat varhaiskasvatuksessa Nonna Vallikari sekä opetuksessa Jukkamatti Hiltunen ja Nina Mantsinen.

Lastentalo otetaan käyttöön vaiheittain. Varhaiskasvatus aloittaa toimintansa Soljassa maaliskuun alussa, kun Kyöstin päiväkodin toiminta siirtyy Lastentaloon. Varhaiskasvatus toimii Soljassa arkisin kello 6–18 välisenä aikana.

Esi- ja perusopetus aloittaa Soljassa uuden lukuvuoden alkaessa elokuussa. Opetusryhmiä Soljaan tulee yhteensä kuusi vuosiluokille 0−2.

Muunneltavat tilat mahdollistavat uudenlaiset toimintatavat

Lastentalon on suunniteltu kokonaisuudeksi, jonka tilat ovat joustavasti jaettavissa ja yhdisteltävissä. Tämä mahdollistaa uudenlaisia toimintatapoja varhaiskasvatukseen ja opetukseen. Perinteisten ryhmätilojen ja luokkien sijasta Soljaan on rakennettu soluja, jotka ovat helposti muunneltavissa toiminnan tarpeisiin.

Varhaiskasvatuksessa toimii kahdeksan ryhmää neljässä solussa pienryhmätoiminnan periaattein. Esi- ja alkuopetuksessa on kuusi opetusryhmää kahdessa solussa. Soluissa toteutetaan joustavia opetusjärjestelyjä.


Soljaan pääsee tutustumaan keväällä

Soljan lastentalossa aloittaville varhaiskasvatuksen sekä esi- ja alkuopetuksen lapsille ja huoltajille järjestetään kevään aikana mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin. Ilmoitamme tutustumisesta lähempänä ajankohtaa Wilmassa.

Soljassa lapsilla on yhtenäinen kasvun- ja opinpolku varhaiskasvatuksesta toisen luokan loppuun asti. Soljan lastentaloon ohjataan lapsia lähipalveluperiaatteen ja tulevan koulupolun mukaisesti. Soljaan tulevien opetus- ja varhaiskasvatusryhmien muodostaminen on aloitettu.

Soljan Lastentalon nettisivuja valmistellaan parhaillaan. Lastentalon rakennusprojektiin voit tutustua kunnan verkkosivuilla.

                                

Lisätiedot

 

Vallikari Nonna
Varhaiskasvatusyksikön johtaja
050 301 6135
nonna.vallikari@pirkkala.fi

Hiltunen Jukkamatti
Rehtori
050 372 2058
jukkamatti.hiltunen@pirkkala.fi

Mantsinen Nina
Apulaisrehtori
040 133 5690
nina.mantsinen@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"