Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Seuturatikan pysäkkikyselystä tukea suunnittelulle

Pysäkkitarvetta tai pysäkin siirtotoivetta perusteltiin kyselyn vastauksissa eniten asukasmäärällä tai palvelukohteilla. Uusia pysäkkejä toivottiin mm. Tenniskadun kohdalle ja Mäentakusenkadun itäpäähän Linnainmaan suunnassa, Haikan kohdalle, Turriin ja Ilmailunkadulle Pirkkalan suunnassa, Ryydynpohjan ja Vihattulan rajalle Ylöjärven suunnassa sekä lähemmäs Kauhakorvenkadun työpaikkoja Saarenmaan suunnassa. Ilmailunkadun pysäkkiä esitettiin siirrettäväksi lähemmäs Sarankulmaa ja Härmälanrannan pysäkkiä lähemmäs Valmetinkadun liittymää.

Liityntäpysäköintiä autoille toivottiin Linnainmaalla sekä Koilliskeskuksen kauppojen luo että Pappilan kohdalle moottoritieltä tulijoille, Pirkkalassa moottoritien viereen Turriin ja Ylöjärvellä Soppeenmäkeen. Pyöräpysäköintiä esitettiin kaikille pysäkeille ja lisäksi laadukkaat liityntäpysäköinnit Koilliskeskukseen, Kurikkaan, Partolaan, Sarankulmaan ja Lielahtikeskukseen.

Muissa kommenteissa esitettiin eniten toiveita raitiotien laajentamisesta uusiin suuntiin kuten Lempäälän, Lentolan, Olkahisten, Metsäkylän, Asuntilan, Kaukajärven ja lentokentän suuntiin. Ylöjärven suunnassa moni kannatti lähijunaa. Härmälän asukkaat perustelivat Nuoliantien linjauksen paremmuutta ja Sarankulmassa työssä käyvät taas kannattivat Ilmailunkadun linjausta.

Karttakyselyssä esitettiin kaikkien neljän ratasuunnan linjausvaihtoehdot ja niiden alustavat pysäkkipaikat. Kysely oli avoinna 18.12.2019-21.1.2020. Kommentteja voi yhä käydä lukemassa kyselyosoitteessa, mutta enää ei voi lisätä uusia kommentteja. Palautteita antoi 245 vastaajaa, jotka kirjoittivat 444 aloituskommenttia, 528 kannanottoa aiempiin kommentteihin (samaa tai eri mieltä) ja 138 jatkokommenttia. Taustatietonsa antaneista vastaajista lähes puolet oli Tampereen eteläiseltä alueelta tai Pirkkalasta.

Raitiotiesuunnitelmista ja kyselyn tuloksista keskusteltiin Ylöjärven, Kangasalan ja Pirkkalan ratasuunnan sidosryhmätyöpajoissa tammi-helmikuun vaihteessa. Työpajoissa tarkasteltiin pysäkkien sijoittelua ja ratalinjauksia sekä mietittiin raitiotien mahdollisuuksia, riskejä ja vaikutuksia.

Jatkoaikataulu

Seuraavan kerran Tampereen raitiotien seudullisen yleissuunnitelman ratasuunnitelmista voi antaa palautetta myöhemmin keväällä järjestettävissä yleisötilaisuuksissa ja karttakyselyssä. Suunnitelmista tullaan myös pyytämään sidosryhmiltä lausunnot. Seuturatikan tilaajakuntien, Tampereen, Pirkkalan, Kangasalan ja Ylöjärven, on tavoite päättää raitiotien ratavarauksista lokakuussa 2020. Yleissuunnitelma ei tähtää tarkasteltujen raitiotieratojen välittömään toteuttamiseen.

Linkki Seuturatikan nettisivuille
www.Seuturatikka.fi

Suora linkki kyselykommentteihin
​https://maps.ramboll.fi/palaute/kyselyt/seuturatikka/

Lisätietoja

Tampereen kaupunki, raitiotien kehitysohjelma
Projektijohtaja Ville-Mikael Tuominen
puhelin 050 343 0700
sähköposti Ville-Mikael.Tuominen@tampere.fi

Kangasalan kaupunki 
Rakennuspäällikkö Merja Saarilahti 
puhelin +358 50 550 9062 
sähköposti merja.saarilahti@kangasala.fi

Pirkkalan kunta
Yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen
puhelin +358 50 512 3981
sähköposti jouni.korhonen@pirkkala.fi

Ylöjärven kaupunki
Vs. kehitysjohtaja Mari Ruissalo
puhelin 044 486 3124
sähköposti mari.ruissalo@ylojarvi.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"