Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Reipin museon kesä alkaa 1. kesäkuuta – museolla on ohjelmaa kesäviikonloppuisin elokuun puoleen väliin asti

Perinteisiä kesäkauden avajaisia vietetään lauantaina ja sunnuntaina 1.–2. kesäkuuta klo 11–17. Avajaisissa on tuttuun tapaan kivaa tekemistä koko perheelle.

Viikonlopun aikana museolla järjestetään opastettuja kierroksia sekä aikuisille että lapsille. Sunnuntaina 2.6. klo 14 starttaa museon pihalta Lasten Reippi -seikkailu, missä lapset pääsevät selvittämään Muinaiskylän kadonneiden kauppatavaroiden arvoitusta.

Lisäksi museolla on koko tapahtuman ajan keppihevosrata ja mahdollisuus kokeilla muinaista viikinkipeli Varpaa. Omaa museotietouttaan pääsee testaamaan Heikkilän vilja-aitan museovisassa. Ohjelman lomassa voi käydä nauttimassa virvokkeita Pirkkalankylän kyläyhdistyksen kahvilassa Reipin kylätalolla.

Sunnuntaina 2.6. avajaiset huipentuvat, kun museolla kuullaan klo 13.30–16.00 muusikko Pertti Palmin viihde- ja mustalaismusiikkiesityksiä.

Tutustu avajaisten ohjelmaan Pirkkalan kunnan tapahtumakalenterissa (Pirkkala.fi/tapahtumat).

Reipin museo mukana Pirkkalan vanhat talot & pihat -tapahtumassa

Lauantaina 8.6. kävijät pääsevät tutustumaan Pirkkalan alueen vanhoihin tiloihin ja taloihin. Myös Reipin museo on tapahtumassa mukana, jolloin se on avoinna tavallista pidempään, klo 10–17. Aamupäivällä museolla esiintyy Tapani Luojus, joka luo harmonikallaan tunnelmaa alueelle. Lisäksi Reipissä pääsee tutustumaan Reipin kylätaloon sekä Pirkkalan Muinaisaikayhdistys Birckalaisten Muinaiskylään.

Tapahtumapäivänä Reippiin järjestetään yksi edestakainen, maksuton bussikuljetus. Kuljetukseen on ennakkoilmoittautuminen. Bussikyyti Reippiin starttaa klo 12.00 Suupantorilta ja paluukyyti Reipistä takaisin Suupantorille lähtee klo 15.30.

Lisätietoja tapahtumasta ja kuljetuksista löydät tapahtuman verkkosivulta (pirkkala.fi/vanhattalot).

Reipin museo kertoo oman pitäjän historiaa

Pirkkalalla on pitkä historia, aina kivikaudesta nykypäivään. Reipin museo tarjoaa palan tätä historiaa, kertomalla millaista paikallinen talonpoikaiselämä oli 1800- ja 1900-luvuilla. Kävijöille avoinna on kolme aittaa, heinälato ja sepänpaja. Museo on avoinna kesäkaudella 1.6.–11.8. lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11–17, jolloin paikalla on myös opas. Museolle ja sen tapahtumiin on vapaa pääsy.

Museolta ja Reipin alueelta löytyy kivaa kesätekemistä koko perheelle

Reipin museon aukioloaikoina pääsee kokeilemaan taitojaan puujalkojen varassa, kisaamaan muinaispeli Varpan heitossa sekä testaamaan keppihevosrataa. Viime kesän suosittu uutuus ”Etsi ötökkä” -lasten omatoiminen museosuunnistus jatkuu myös tänä kesänä. Lauantaisin ja sunnuntaisin museolla järjestetään noin 30 min opastettuja kierroksia sekä aikuisille että lapsille. Pääosin ulkotiloissa tapahtuville opastuksille on vapaa pääsy.

Arjen askareita -lastenkierroksella tutkitaan leikin varjolla, millaista elämä 1800-luvun maaseudulla oli. Lisäksi pohditaan, ehtiikö kaiken työn keskellä kiertokoulun pulpettiin istumaan. Kierros sopii yli 3- vuotiaille ja siinä edetään lapsentahtisesti. Lasten museokierros järjestetään joka lauantai ja sunnuntai klo 13.

Koko perheelle suunnatulla Meidän museo -kierroksella pohditaan yleisesti paikallismuseoiden syntyä Suomessa sekä tarkastellaan Reipin alueen ja museon historiaa. Kierros järjestetään joka lauantai ja sunnuntai klo 14.

Tee museovierailusta koko päivän kesäretki! Reipin alue on hyvä päiväretkikohde, jonne pääsee omalla autolla tai esimeriksi pyörällä kevyenliikenteen väylää pitkin. Alueelta löytyy muun muassa yleinen sauna, uimaranta, leikkipuisto, Muinaiskylä sekä luontopolku.

Museorakennusten remontit jatkuvat

Viime kesä oli museolla remonttien täyteinen ja esimerkiksi kaksi aittaa saivat uudet hienot huopakatot. Remontit jatkuvat myös tänä kesänä, jonka seurauksena osa rakennuksista joudutaan pitämään suljettuina kävijöiltä. Työt eivät kuitenkaan vaikuta museon avoinnapitoon ja näyttelyt pyritään avaamaan heti korjausten valmistuttua.

Reipin museo

Museotie 9, 33980 Pirkkala

www.pirkkala.fi/reipinmuseo

Avoinna kesäkaudella 2024

1.6.-11.8.2024 la-su klo 11–17

Muina aikoina sopimuksen mukaan.

Poikkeukset aukioloaikoihin

8.6.                        Pirkkalan vanhat talot ja pihat, museo avoinna klo 10–17.

22.–23.6.            Juhannus, museo suljettu.

6.–7.7.                  Rautakauden Birckala -tapahtuma, museo avoinna la 10–17 ja su klo 10–16

Huom! Museon opastuksia ei järjestetä Rautakauden Birckala -tapahtuman aikana 6.-7.7.2024.

Reipissä ja museolla tapahtuu

1.–2.6.                 Reipin museon kesäkauden avajaiset klo 11–17

2.6.                        Lasten Reippi seikkailu klo 14–15

8.6.                        Pirkkalan vanhat talot ja pihat klo 10–16 (museo avoinna klo 10–17)

16.6.                     Lasten Reippi seikkailu klo 14–15

29.6.                     Rautakauden elämää Tursiannotkon tuntumassa klo 14–15.30

29.–30.6.           Lasten askartelupaja Reipin museolla klo 12–16

6.–7.7.                  Rautakauden Birckala -tapahtuma, la klo 10–17 su klo 10-16

10.–11.8.            Reipin museon kesäkauden päättäjäiset klo 11–17

11.8.                      Lasten Reippi seikkailu klo 14–15

Tutustu tapahtumiin kunnan tapahtumakalenterissa (Pirkkala.fi/tapahtumat).

Varaamme oikeuden muutoksiin.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"