Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pöppiäisten elokokia tuo iloa Soljan lastentalon lasten ja aikuisten arkeen

Kuvataiteilijoiden Toûa Heinosen ja Julia Kukkosen taideteoskokonaisuus ”Pöppiäisten elokokia” valmistui joulukuun puolessa välissä Soljan lastentaloon.

Taideteos koostuu keraamisista maisemista sekä eläin- ja hyönteishahmoista. Isoimmat osat, kolme luontomaisemaa, on kiinnitetty lastentalon ruokasalin ja aulatilan seiniin. Maisemissa on erilaisten eläinten muotoisia aukkoja, ja aukkoihin sopivat kuusi lajia löytyvät eri puolilta lasten taloa. Taiteen suunnittelun lähtökohtana olivat Soljan lasten talon toiminnan arvot: positiivisuus, hyvinvointi, osallisuus ja erilaisuuden hyväksyminen ja luovuus. Taideteoksen lajit kuvastavat näitä arvoja.

Taidehanke toteutettiin vuoden 2023 aikana

Taiteilijahaku oli avoinna Pirkkalan kunnan verkkosivuilla maaliskuun 2023 ajan ja se rajattiin koskemaan Pirkanmaalaisia ammattikuvataiteilijoita ja muotoilijoita. Hakuun osallistui 12 taiteilijaa.

Ehdotuksen valittavasta taiteilijasta teki taidetyöryhmä, jossa oli edustajia Soljan lastentalosta ja kunnan kulttuuripalveluista. Taidetyöryhmä esitti Soljan lastentalon taiteen toteuttajaksi työryhmää Toûa Heinonen ja Julia Kukkonen. Perusteluna valinnalle on hakijoiden raikas ja innovatiivinen ote taiteen tekemiseen, yhteisöllinen ja osallistava ajattelu sekä aikaisempi osallistuminen ja menestyminen julkisen tilan taiteen kilpailuissa.

Lisätiedot

Anu Muurinen
kulttuurituottaja
050 352 1632
etunimi.sukunimi@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"