Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalassa tavoitellaan liikkumistapojen muutosta

Pirkkalassa liikutaan nykyisin varsin paljon henkilöautoilla – ja usein yksin. Liikkumistapoihin tavoitellaan muutosta tämän vuoden aikana tehtävän kestävän liikkumisen edistämissuunnitelman avulla. Kestävä liikkuminen tarkoittaa kävelyä, pyöräilyä, joukkoliikennettä ja kimppakyytejä – muuta kuin yksin henkilöautolla liikkumista. Tavoitteena on kasvattaa kestävillä kulkumuodoilla tehtyjen matkojen osuutta Pirkkalassa ja saavuttaa näin kävelyn ja pyöräilyn tunnettuja terveyshyötyjä sekä autoliikenteestä aiheutuvien päästöjen ja melun vähenemistä. Tulevaisuuden Pirkkalassa kestävien liikkumistapojen käyttäminen arkimatkoilla on yhä helpompaa ja houkuttelevampaa.

Vuoden 2018 aikana laadittavassa kestävän liikkumisen edistämissuunnitelmassa ei paranneta vain kävelyn ja pyöräilyn reittejä, vaan kehitetään myös kestävän liikkumisen organisointia kunnassa ja tutkitaan liikkumisen palveluiden toimintaedellytyksiä. Asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikutetaan edistämissuunnitelman laatimisenkin aikana kannustamalla pirkkalalaisia ja Pirkkalassa toimivia yrityksiä kestäviin liikkumisratkaisuihin esimerkiksi erilaisten tapahtumien ja tempauksien avulla.

Viisaan liikkumisen edistämissuunnitelman teettämiseen on saatu liikkumisen ohjauksen valtionavustusta. Työn tekijäksi on valittu Sitowise ja työtä varten on perustettu ohjausryhmä, jossa on monipuolinen edustus kunnan eri toimialoilta.

Työn edistymistä voit seurata kunnan nettisivuilta (www.pirkkala.fi/kestavakehitys). Lisätietoja: Pirkkalan ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen, puh. 050 352 1939, etunimi.sukunimi@pirkkala.fi, ja Sitowisen projektipäällikkö Oskari Kaupinmäki, puh. 044 215 6091, etunimi.sukunimi@sitowise.com.

Lisätiedot

Vesa Vanninen
Ympäristöpäällikkö
Pirkkalan kunta
050 352 1939
etunimi.sukunimi@pirkkala.fi
@VesaVanninen

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"