Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalassa on syksyllä tarjolla monipuolista kulttuuriohjelmaa kaiken ikäisille

Lokakuussa ohjelmassa on Ransun syystreffit kaikille lapsille ja lapsenmielisille, Kekrikierrokset aikuisille sekä Vanhustenviikon etäkonsertti. Vanhustenviikolle etsitään myös ulkoiluseuraa vanhuksille. Marraskuussa vietetään nuorison peliviikkoa ja kuun loppuun asti on käynnissä Asunnottomien yön innoittama Lahjoita lämpöä -kampanja. Pirkkalan Joulunavaus järjestetään Suupantorilla 26.–27. marraskuuta ja Itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti 6. joulukuuta.

Osa tapahtumista järjestetään tuttuun tapaan lähitapahtumina ja osa vaihtoehtoisin keinoin. Kaikki ohjelma on maksutonta.

Ransu saa syystreffeille vieraakseen Tuomo Rannankarin ja Hiekkakakkuorkesterin

Ransu Karvakuonon syystreffit -lastenkonsertti järjestetään viime vuoden tapaan etänä. Konserttitallenne on katsottavissa Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla 1.–31.10.2021.

Vanhustenviikolla ulkoillaan ja nautitaan musiikista

Lokakuun alussa 3.–10.10.2021 vietetään valtakunnallista Vanhustenviikkoa. Viikon teemana on ”Luonto antaa voimaa”.

Vanhustenviikolla nautitaan musiikista Django Collective Helsingin -etäkonsertissa. Django Collective Helsinki vie kuulijat matkalle sadan vuoden taakse Pariisin kujille, sotien aikaan ja uuden eurooppalaisen musiikin lajin syntyhetkiin. Konserttitallenne on katsottavissa verkossa 3.–10.10.2021.

Etäkonsertin lisäksi käynnissä on Vanhustenviikon ulkoilukaveri -kampanja, jossa etsitään vapaaehtoisia ulkoilemaan ikäihmisen kanssa viikon aikana. Mukaan voi ilmoittautua täyttämällä sähköisen lomakkeen.

Kekrikierroksella uppoudutaan vanhoihin uskomuksiin

Kekri on vanha suomalainen syysjuhla, jolloin haltioiden ja kekripukkien uskottiin liikkuvan. Kekrikierroksella Reipin alueella nähdään mitä kaikkea kekrin aikaan saattoi kohdata metsässä.

Kierroksia järjestetään lauantaina 9.10. ja 30.10 klo 18 ja 20. Kierrokset on suunnattu pääasiassa aikuisille, mutta yli 12-vuotiaat voivat osallistua huoltajan seurassa. Kierroksille on ennakkoilmoittautuminen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Kekrikierroksille

la 9.10.2021 klo 18
la 9.10.2021 klo 20
la 30.10.2021 klo 18
la 30.10.2021 klo 20

Asunnottomien yön tapahtuman tilalla kerätään neuleita tarvitseville

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vuosittain vietettävä Asunnottomien yö kantaa tänä vuonna teemaa ”ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty”. Perinteistä Asunnottomien yön tapahtumaa ei järjestetä Suupantorilla.

Sen sijaan käynnissä on EHYT ry:n ja A-klinikkasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja, joka haastaa ihmisiä neulomaan asunnottomille ja muille vähäosaisille villasukkia ja lapasia. Pirkkalassa käyttämättömiä neuleita voi toimittaa marraskuun loppuun asti Pirkkalan Elokoloon, Pirkkalan pääkirjastoon, kunnan Asiointipisteeseen sekä Vapaa-aikakeskukseen. Kerätyt tuotteet toimitetaan Pirkkalan Elokoloon, josta neuleet jaetaan niitä tarvitseville.

Peliviikon YouTube-stream-lähetyksessä teemana e-sport

Pirkkalan kunnan nuorisopalvelut ovat aloittaneet YouTuben livestriimaukset eli suoralähetykset omalla YouTube-kanavallaan. Kanavalla julkaistaan muun muassa peliteemaisia videoita, Q&A-tyylisiä haastatteluita, erilaisia haasteita ja tapahtumia. 

Lokakuun lähetyksessä 15.10. teemana on tubettaminen ja etävieraiksi tulevat suositut tubettajat Niko ja Santtu. Marraskuun valtakunnallisen peliviikon lähetyksen teemana on e-sport ja ammattipelaaminen, kun taas joulukuussa 19.12. vietetään lähetyksessä pikkujouluja. Joululähetyksen yllätysvieras paljastetaan marraskuun lähetyksen lopuksi.

Joulu alkaa Pirkkalassa Suupantorilta

Pirkkalan Joulunavaus järjestetään Suupantorilla 26.–27.11.2021. Ohjelmassa on monenlaista jouluista alueohjelmaa sekä joulutori. Perinteisiä Joulumyyjäisiä Vapaa-aikakeskuksella ei tänä vuonna järjestetä.

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietetään 6.12. perinteisin menoin lähitapahtumana. Tarkemmista juhlajärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. Itsenäisyyspäivän juhla on kaikille kuntalaisille avoin, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Galleria 2:n syksyn näyttelyissä muotoilun historiaa sekä taidetta kuvataiteesta kierrätettyihin materiaaleihin

Pirkkalan pääkirjaston yhteydessä sijaitseva Galleria 2 on avoinna yleisölle. Galleriassa voi toistaiseksi kokoontua enintään kymmenen henkilöä kerrallaan. Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Gallerian näyttelyt syksyllä 2021

10.9.–11.10.2021 Modus ry: KAARI – Taideteollisuutta ja muotoilua 20 v. juhlanäyttely
14.10.–8.11.2021 Taru Salonen: UNHOLA
11.11.–4.12.2021 Annu Mikkilä: KUKA MINÄ OLEN
9.12.2021–10.1.2022 Eero Nives: TAIDETTA

Lisätiedot

Pirkkalan kunnan tapahtumakalenteri

Pirkkalan Joulunavaus, Itsenäisyyspäivän juhla, Kekrikierrokset, Vanhustenviikko

Marika Eromäki
kulttuurituottaja
040 133 5773
marika.eromaki@pirkkala.fi

Ransun syystreffit, Peliviikko & YouTube-livestriimaukset

Anni Riskala
nuoriso- ja kulttuuriohjaaja
050 394 2422
anni.riskala@pirkkala.fi

Galleria 2

Anu Muurinen
kulttuurituottaja
050 352 1632
anu.muurinen@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"