Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalassa kerätään mobiilipelillä tietoa katuverkolta

Pirkkalan kunta toteuttaa joukkoistetun ajoratakartoituksen Crowdsorsa-mobiilipelillä: paikalliset tienkäyttäjät poimivat kartalta rahanarvoisia virtuaalimarjoja videoita kuvatessaan.

Kartoitustapahtuma alkaa lauantaina 25.5. klo 10 (säävarauksella). Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, auto ja tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike. Kuka tahansa voi osallistua.

Pelaaminen tapahtuu Crowdsorsa-sovelluksella, jossa Pirkkalan kadut on täytetty rahanarvoisilla marjoilla ja hedelmillä. Autoilevat pelaajat keräävät niitä kartalta nauhoittamalla tiestä videota. Kerättävää on luvassa keskimäärin yli kolmen euron arvosta kilometriä kohden. Palkkion osallistujat saavat pankkitililleen.

Kerätyt objektit katoavat reaaliajassa kaikkien käyttäjien kartoilta, mikä ilmaisee osallistujille selkeästi, mistä tietoa on vielä keräämättä. Ansaita voi jopa parikymmentä euroa tunnissa, kunnes Pirkkalan koko 106 kilometrin katuverkko on saatu kartoitettua.

Käyttäjien kuvaamat videot käyvät läpi laaduntarkistuksen, minkä jälkeen niistä analysoidaan tekoälyn avulla teiden päällystevauriot, liikennemerkit, kaiteet ja ajoratamaalaukset. Kunta saa aineistosta tarkkaa dataa siitä, mihin korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa.

Suunnitteluinsinööri Vesa Savolaisen mukaan kerättyä dataa tullaan hyödyntämään tulevien päällystyskohteiden arviointiin ja luokitteluun sekä tulevien saneerauskohteiden suunnitteluun. Lisäksi kartoituksen yhteydessä kunta saa liikennemerkeistä tiedot, jotka tällä hetkellä puuttuvat. Tässä mallissa on hienoa se että, kuntalaiset pääsevät osallistumaan tietojen keräämiseen ja tietojen keruu tapahtuu nopealla aikataululla.

Heinäkuussa kartoitusvuoroon pääsevät pyörätiet.

Näin pääset osallistumaan

Osallistuaksesi tarvitset siis älypuhelimen ja siihen ilmaiseksi ladattavan Crowdsorsa-sovelluksen, auton ja tuulilasiin kiinnitettävän puhelinpidikkeen.

  1. Lataa ilmainen Crowdsorsa-mobiilipeli puhelimeesi ja luo itsellesi käyttäjätunnus.
  2. Avaa tehtävistä Pirkkalan ajoratakartoitus ja tutustu huolellisesti sen ohjeistukseen. Hanki tarvittaessa tuulilasiin kiinnitettävä puhelinpidike.
  3. Kun tehtävä käynnistyy 25.5. klo 10, lähde autollasi keräämään pelin kartalla näkyviä rahanarvoisia objekteja nauhoittamalla tiestä videota.
  4. Lataa videot Crowdsorsan tarkistettavaksi.
  5. Kun videot on hyväksytty, voit pyytää niistä palkkion pankkitilillesi.

Mikäli tarvitset apua tai lisätietoa tehtävään liittyen, voit olla yhteydessä Crowdsorsaan sovelluksen kautta. Tarvittaessa voit tilata puhelinpidikkeen autoosi Crowdsorsan verkkokaupasta (https://crowdsorsa.com/product/phone-holder-for-car/) – koodilla KESA50 puoleen hintaan (5,95 € + 2,90 € postikulut).

Mikä on Crowdsorsa?

Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille. Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot

Vesa Savolainen
suunnitteluinsinööri
Pirkkalan kunta
040 187 1498
vesa.savolainen@pirkkala.fi

Toni Paju
toimitusjohtaja
Crowdsorsa
050 322 6263
toni.paju@crowdsorsa.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"