Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan Vanhassa kirkossa soi klassinen kitara

Italialainen kitarataituri Cristina Galietto konsertoi Pirkkalan Vanhassa kirkossa 7.6.2023. Konsertti on osa 19. kertaa järjestettävää Tampereen kitarafestivaalia, ja se järjestetään yhteistyössä Pirkkalan kunnan, Pirkkalan seurakunnan ja Italian suurlähetystön kanssa. Kyseessä on Galietton ensivierailu Suomessa.

Cristina Galietto on italialainen klassinen kitaristi, jonka soitossa yhdistyvät herkkyys ja tekninen taituruus. Galietto aloitti kitaratunnit seitsenvuotiaana isänsä johdolla. Varsinaiset opintonsa hän aloitti Napolissa, josta hän siirtyi 16-vuotiaana Carlos Bonellin oppilaaksi Royal College of Musiciin Lontooseen. Myöhemmin Galietto suoritti maisterin tutkinnon Napolin ja Avellinon konservatorioissa Italiassa.

Nuoresta iästään huolimatta Galietto on voittanut monia kitarakilpailuja, kuten Alexis Rago -kilpailun Stuttgartissa, Uppsalan kitarakilpailun Ruotsissa sekä EuroStrings-kilpailun vuonna 2021. Galietton esikoisalbumi Avant l’Aube (Timespan) julkaistiin vuonna 2020.

Konsertoinnin lisäksi Galietto opiskelee Itävallassa Grazin yliopistossa Paolo Pegoraro ja Lukasz Kuropaczewski johdolla. Pirkkalan konsertissa hän esittää musiikkia eri vuosisadoilta. Ohjelmassa kuullaan teoksia säveltäjiltä Niccolò Paganini, Francisco Tárrega, Domenico Scarlatti, Alexander Tansman ja Mario Castelnuovo-Tedesco. Galietton kitaran on valmistanut napolilainen Alessandro Marseglia.


19. Tampere Guitar Festivalissa kuullaan kitaramusiikkia monista eri näkökulmista. Suurin osa festivaalin konserteista järjestetään Tampereella. Tampereen lisäksi kitarat soivat myös Pirkkalassa ja Nokialla. 

Lisätietoa tapahtumasta löytyy verkkosivustolta > tgf.fi.


Lisätiedot

Konsertin verkkosivu > tgf.fi/cristina-galietto

Konsertin Facebook-tapahtuma > facebook.com 

Kuvagalleria > tgf.fi/kuvagalleria

Konsertti kunnan tapahtumakalenterissa > pirkkala.fi

Haastattelut ja haastattelupyynnöt

Tomi Tolvanen, toiminnanjohtaja
044 5633 949
tomi@tgf.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"