Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan päällikkö -lautapeli juhlistaa satavuotiasta kuntaa

Pirkkalan kunta saa juhlavuotensa kunniaksi oman koko perheen lautapelin, joka tulee myyntiin ensi viikolla. Monopoly-henkinen peli esittelee kunnan maamerkkejä ja palveluita sekä paikallisia yrityksiä, joiden osakkeita pelaajat voivat pelissä ostaa. Pelin voittajasta leivotaan Pirkkalan päällikkö.

Pelin on toteuttanut Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry. yhteistyössä Pirkkalan kunnan ja Pirkkalan Yrittäjät ry:n kanssa.

”Aktiivinen yhteistyö yrittäjien kanssa on Pirkkalan vahvan elinvoiman perusta. Pelissä mukana olevat yrittäjät edustavat monipuolisesti elinkeinoelämämme kirjoa,” kuvailee Pirkkalan pormestari Marko Jarva.

Pirkkalan päällikkö -lautapelissä on mukana 27 pirkkalalaista yritystä, joista kukin on ostanut yhden ruudun pelilaudalta. ”Olen ilahtunut siitä, että yritykset ovat lähteneet niin hyvin mukaan. Peli tarjoaa hieman erilaisen ja hauskan tavan markkinoida täältä löytyvää osaamista,” Pirkkalan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu toteaa.

Pelin toteutuksesta vastannut Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry:n puheenjohtaja Jarmo Tanni yhdessä projektitiiminsä kanssa kiittelee yhteistyöstä ja mahdollisuudesta päästä tutustumaan Pirkkalan yrittäjiin. ”Nuorkauppakamarilaisina haluamme olla mukana kehittämässä alueen elinkeinoelämää ja vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaan”. 

Pelin ilme ammentaa viikinkiajasta

Pelin visuaalisen ilmeen ovat toteuttaneet Ikaalisten käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen IKATAn opiskelijat Virpi Mäkelä ja Mari Rauhala. He hakivat ilmeeseen vaikutteita muun muassa Pirkkalan rikkaasta muinaishistoriasta. Pelilaudalla kuvatun päällikön hahmoon pari sai inspiraatiota Pasi Hyvärisen kuvasta. Hyvärinen on esiintynyt mystikkona Pirkkalan muinaismarkkinoilla.

Pelilaudalta löytyy myös tuttuja pirkkalalaisia maamerkkejä kuten Valte-patsas, lentoasema ja Pirkkalan kirkko. Aivan tuorekin rakennus on saatu mukaan, sillä yhdeksi kunnan tunnusmerkiksi on jo noussut keskustaan rakenteilla oleva punainen talo, johon tulee kunnan toimitiloja.

Pirkkalan päällikkö -pelissä ostetaan paikallisten yritysten osakkeita. Pirkkalan paikkoihin tai palveluihin liittyvät sattumakortit tuovat yllättäviä käänteitä pelin kulkuun. Ne voivat tietää rahan tuloa tai menoa tai tuoda tai viedä heittovuoroja.

Peli ilmestyy juhlavuoden kynnyksellä

Tacticin tuottaman pelin painosmäärä on 1300 kappaletta. Nuorkauppakamarit ovat aiemmin tehneet Tacticin kaupunkipelejä jo useammalle kunnalle. Pirkanmaalla ovat ilmestyneet esimerkiksi Ylöjärven Pohatta ja Akaapoli – Kuhnurin kujanjuoksu.

Pirkkalan päällikkö -peli saapuu myyntiin Pirkkalan Citymarkettiin arviolta joulukuun puolivälissä. Pelin hinta on 34,90 euroa.

Pirkkalan kunta täyttää 100 vuotta ensi vuonna. Peli valmistuu sopivasti juhlavuoden kynnyksellä. ”Toivotamme tämän pelin myötä mukavaa joulun odotusta ja jännittäviä hetkiä laudan äärellä,” pormestari Jarva lausuu.

Lisätiedot

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu@pirkkala.fi

Jarmo Tanni
puheenjohtaja
Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry.
044 491 0347
jarmo.tanni@jci.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"