Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan Muinaismarkkinoilla vieraili lähes 8000 kävijää

Viikonloppuna 13.-14.7.2019 neljättä kertaa järjestetty Pirkkalan Muinaismarkkinat teki jälleen kävijäennätyksen. Aurinkoisessa säässä vietetyt Muinaismarkkinat eri ennakko- ja oheistapahtumineen keräsi lähes 8000 kävijää. 

Pirkkalan Muinaismarkkinat keskittyy esittelemään rautakautista aikaa sekä Pirkkalan ja Pirkanmaan värikästä historiaa. Muinaismarkkinoilla nähtiin tänäkin vuonna yli 200 muinaispukuihin pukeutunutta harrastajaa ja esihistorian asiantuntijaa. Aurinkoinen poutasää suosi tapahtumaa, joka keräsi kiitosta niin järjestelyistä kuin tunnelmastaankin.

Lukuisten paikallisten yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden apu hyvin tärkeää tapahtuman onnistumis-ten kannalta. Tapahtuma-aluetta laajennettiin Reipin tilan laidunmaille varpanheiton, jousiammunnan ja viikinkikarusellin osalta. Viikinkilaiva Sotkaan pääsi tutustumaan Reipin saunarannassa, joten markkinavieraat pääsivät kiertämään Reipinniemen kauniissa perinneympäristössä entistä laajemmin. Lienee Paravuoren noita ollut asialla, että saatiin vielä tapahtumaan keli kuin unelma, iloitsee Muinaismarkkinoiden tapahtumakoordinaattori Karoliina Lehtmets.    

Monipuolinen ohjelma houkutti lapsiperheitä ja historianharrastajia 

Pormestari Marko Jarva avasi tapahtuman perinteiseen tapaan yhdessä tapahtumaisäntä Mystikko Alexanderin ja Loihtijan kanssa. Jurtta-teltassa kuultiin muinaismusiikkia Duo Selinan konserteissa sekä asiantuntijaluentoja muun muassa Tursiannotkon kaivauksista ja turkisten käytöstä ja merkityksestä muinaisajan Suomessa. Viikingit miekkoineen kiinnostivat laajasti, sillä arkeologi ja seppä Mikko Moilasen luento viikinkiajan miekoista keräsi Jurtta-teltan ääriään myöten täyteen.

Huiman suosion saavuttanut Muinaismarkkinoiden ohjelmauutuus, Varpa, on muinaisten viikinkien kehittämä hauska tarkkuuspeli. Varpanheiton SM-kisoihin lauantaina 13.7. osallistui yli 140 kilpailijaa.

Pyhäjärven aalloilla koko tapahtumaviikon purjehtinut viikinkilaiva Sotka rantautui Reipin saunaran-taan, jonne virtasi kiinnostuneita kuulemaan tarinoita muinaisuiskosta ja sen purjehduksista. 

Muita viikonlopun kohokohtia olivat Harmaasusien viikinkileirin taistelunäytökset ja Nostra&Damuksen Suuri Kirppusirkus, jotka keräsivät satapäisen yleisön markkinapäivien aikana. Ragnarökin jousiammuntapisteellä oli koko viikonlopun ajan jatkuva jono ja jousiammunnan alkeita kävi opettelemassa reilusti yli 1500 markkinavierasta. 

Lasten muinaisohjelmassa seikkailtiin viikinkien tapaan Reipinniemen metsäpoluilla ja markkina-alueella. Lasten arkeologisilta muinaiskaivauksilta löytyi molempina markkinapäivinä useita satoja lasi-helmiä ja lasten alueen työpajoissa askarreltiin kilpiä, miekkoja ja nyörejä viikinkien tapaan. Teatteri Taiga-maton Viikinkisatua ja kirjailija Karoliina Suoniemen kertomuksia Ihan oikeista viikinkiajan lap-sista seurasi keskittynyt lapsiyleisö. 

 

Pirkkalan Muinaismarkkinat jälleen ensi vuonna 11.-12.7.2020

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"