Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta turvaa ylioppilaskirjoitukset tarjoamalla etäopetusta lukion 1. ja 2. luokan opiskelijoille

Pirkkalan kunnan häiriötilanteen aikainen johtoryhmä kokoontui sunnuntaina aamupäivällä seuraamaan koronavirustilanteen kehittymistä ja päätti ylioppilaskirjoituksiin liittyvistä toimista.

Ylioppilastutkintolautakunta ohjeistaa, että kirjoituksiin osallistuvien on vältettävä lähikontaktia kokeeseen saavuttaessa ja sen aikana. Etäopetukseen siirtymällä kunta varmistaa tilojen riittävyyden ja pienentää abiturientteihin kohdistuvaa tartuntariskiä tärkeällä viikolla.

Ylioppilastutkintolautakunta on tiivistänyt ylioppilaskokeiden aikataulua koronavirustilanteen vuoksi. Lautakunta perustelee aikataulumuutosta sillä, että se voi turvata mahdollisimman monelle kokelaalle tutkinnon suorittamisen, jos koronavirustartuntojen määrä jatkaa kasvuaan.

Ensi viikolla kirjoitetaan ruotsin, matematiikan ja pitkän kielen lisäksi myös molemmat reaalin kokeet, ensimmäinen tiistaina ja toinen torstaina.

Lukion 1. ja 2. luokan opiskelijat voivat halutessaan ruokailla ensi viikon aikana Suupanniityn koululla.
 

Varhaiskasvatus ja perusopetus jatkuvat normaalisti

Varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus jatkuvat valtakunnallisen linjauksen mukaan normaalisti lukuun ottamatta avointa varhaiskasvatusta. Perhetupien ja kerhojen toiminta on keskeytetty maaliskuun loppuun saakka, kuten häiriötilanteen aikainen johtoryhmä linjasi 13. maaliskuuta.

Toimimme varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestämisessä hallituksen päätösten ja viranomaisten ohjeiden mukaan.

Pirkkalan kunta muistuttaa vielä, että suosituksen mukaisesti ulkomailta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä työnantajansa kanssa. Ulkomailta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia poissa-olosta (kaksi viikkoa) päiväkotien ja koulujen kanssa.
 

Kunta peruu kaikki ohjatut liikuntaryhmänsä

Pirkkalan kunnan häiriötilanteen aikainen johtoryhmä päätti tänään kokouksessaan perua kunnan kaikki ohjatut liikuntaryhmät.

Perjantaina 13. maaliskuuta kunta päätti perua riskiryhmien eli ikääntyneiden ja perussairaiden liikuntaryhmät. Nyt myös muut ohjatut liikuntaryhmät on toistaiseksi peruttu koronavirustartuntojen leviämisvauhdin hidastamiseksi.
 

Vapaa-aikatilat ovat auki normaalisti

Kunnan vapaa-aikakeskus, nuorisotilat ja kirjastot ovat avoinna tavalliseen tapaan. Pyydämme asiakkaita kuitenkin välttämään lähikontaktia ja huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeiden mukaisesti. Mikäli kuulut riskiryhmiin tai olet sairas tai sinulla on infektio-oireita, pysy kotona.
 

Muista pysyä kotona, jos saat oireita

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota yhteyttä kotikuntasi terveyskeskukseen puhelimitseÄlä poistu kotoa mahdollisten tartuntojen välttämiseksi.
 

Pirkkalan kunnan häiriötilanteen aikainen johtoryhmä seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä. Kunta on varautunut tekemään muutoksia toimintaansa tarvittaessa nopealla aikataululla.

LISÄTIEDOT

Hallinto

Marko Jarva
pormestari
044 486 1111
marko.jarva[at]pirkkala.fi

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu[at]pirkkala.fi
 

Varhaiskasvatus ja opetus

Harri Rönnholm
hyvinvointijohtaja
050 372 2035
harri.ronnholm[at]pirkkala.fi

Marjukka Suihko
rehtori, Pirkkalan yhteislukio
040 133 5779
marjukka.suihko[at]pirkkala.fi

Mika Luukkanen
opetuspäällikkö
040 167 7902
mika.luukkanen[at]pirkkala.fi

Terhi Niemenmaa
suunnittelija, varhaiskasvatus
044 486 1155
terhi.niemenmaa[a]pirkkala.fi
 

Vapaa-aika

Tero Saatsi
vapaa-aikapäällikkö
040 133 5629
tero.saatsi[at]pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"