Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta peruu isoimmat kesätapahtumansa – korvaavia pienempiä tapahtumia luvassa

”Kuntien on noudatettava Aluehallintoviraston ohjeita tapahtumien järjestämisessä. Osallistujamäärärajoitteet ja monet muut tekijät, sekä epävarmuus loppukesän tilanteesta, hankaloittavat etenkin isojen tapahtumien suunnittelua. Päätimme siirtää yleisömäärältään suurimmat tapahtumat ensi vuoteen ja mietimme miten pienempiä korvaavia tapahtumia voisi järjestää”, kertoo kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

”Siirsimme nyt kokonaan peruutetut tapahtumat jo keväällä elo-syyskuulle aiemmin ilmoitetuista ajankohdista. Poikkeustilanne kuitenkin jatkuu edelleen, ja päätökset on tehtävä ajoissa. Luonteeltaan erilainen Vanhat talot ja pihat -tapahtuma pystytään tämän hetken tiedon mukaan kuitenkin järjestämään 9. elokuuta”, kulttuurikoordinaattori Kiti Mäkinen valottaa tilannetta.

Pirkkalan Muinaismarkkinoille pääsee ensi vuonna 10.–11. heinäkuuta

Viikinkiajasta aiheensa ammentava Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään seuraavan kerran ensi kesänä. Tapahtuma pitää välivuoden poikkeustilanteen vuoksi ja palaa jälleen 10.–11.7.2021.

”Muinaismarkkinoista on tullut tärkeä osa kesää niin pirkkalalaisille, kuin monille historianharrastajille ja käsityöläisille ympäri Suomen, joten tapahtuman peruuntuminen tältä kesältä on pettymys. Tärkeintä on kuitenkin taata tapahtumakävijöiden, esiintyjien, elävöittäjien, markkinamyyjien, vapaaehtoisten ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus poikkeuksellisessa tilanteessa, joten nyt on myös Muinaismarkkinoiden käännettävä katseensa ensi kesään”, toteaa kulttuurituottaja Karoliina Karpiomaa.

Pirkkalan Muinaismarkkinat 2021 tarjoaa kävijöille tuttuun tapaan rautakauden tunnelmaa. Ensi kesänä paikalla ovat muun muassa markkinakansan suosikit Mystikko ja Loihtija sekä mystinen Paravuoren noita.

Muinaismarkkinoiden oheisohjelmaa luvassa elokuussa 2020

Elokuussa on tiedossa monenmoista muinaisohjelmaa Muinaismarkkinoiden henkeen. Oheisohjelmassa on asiantuntijaluentoja, kädentaitojen kursseja, Uulun Sotkan munasta maailma -esitys kotona nautittavaksi, valokuvanäyttely Reipin museolla, opastettuja kierroksia ja lasten viikinkiseikkailu. Ohjelmaa järjestetään niin etänä kuin paikan päällä Reipissä ja muualla Pirkkalassa.

Elokuun muinaisohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin kesäkuussa.

Joulunajan tapahtumien suunnittelu jatkuu

Meidän Pirkkala -tapahtuma pyritään järjestämään pienimuotoisesti Pirkkalan Joulunavauksen yhteydessä 28–29. marraskuuta. Myös Pirkkalan kunnan itsenäisyyspäivän juhla 6. joulukuuta on kalenterissa edelleen.

Koko perheen Summer Boom -musiikkitapahtuma järjestetään ensi vuonna 12. kesäkuuta.
 

LISÄTIEDOT

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050 443 4468
jaakko.joensuu[at]pirkkala.fi

Kiti Mäkinen
kulttuurikoordinaattori
040 133 5698
kiti.makinen[at]pirkkala.fi

Karoliina Karpiomaa
kulttuurituottaja
040 133 5773
karoliina.karpiomaa[at]pirkkala.fi

pirkkala.fi/muinaismarkkinat
Facebook @PirkkalanMuinaismarkkinat

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"