Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta myy Sankilan kartanon

Sankilan alue on merkitty maakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi. Pyhäjärven tuntumassa sijaitseva Sankilan kartanon talouskeskus käsittää useita rakennuksia, joista osa on 1800-luvulta. Empiretyylinen hirsirunkoinen päärakennus täyttää ensi vuonna 200 vuotta.

Päärakennuksen lisäksi kauppaan kuuluvat muun muassa asuinrakennus, navetta, talli, väentupa, aitta ja viljankuivaamo. Lähes kaikki rakennukset tulee suojella pihapiireineen.

Tilan viimeinen asukas muutti pois vuonna 2000, minkä jälkeen rakennukset ovat olleet tyhjillään. Pirkkalan kunnan omistukseen talouskeskus tuli osana isompaa Sankilan maiden omistajanvaihdosta noin kymmenen vuotta sitten. Kunnan omistuksen aikana kiinteistön rakennuksiin on tehty joitakin pienempiä korjauksia.

Rakennuksia ei ole liitetty kunnan viemäri- tai vesijohtoverkostoon. Rakennukseen tulee vesi omasta kaivosta. Jätevedet johdetaan maastoon.

Sankilan kartano sijaitsee hyvällä paikalla pääväylien tuntumassa. Matkaa Pirkkalan kuntakeskukseen on noin 5 kilometriä ja Tampereelle noin 10 kilometriä.

Kunta pyytää sitovat tarjoukset kiinteistöstä 15. helmikuuta mennessä. Tarjousten mukana tulee jättää toiminta- ja taloussuunnitelmaa. 

Tämän uutisen liitteenä on kooste Sankilan talouskeskuksesta teetetystä kiinteistöanalyysistä. Sankilan kartanoon voi tutustua myös paikan päällä lauantaina 9. helmikuuta pidettävässä esittelyssä kello 10–13.
 

Lisätiedot

Ahti Laakso
Elinkeino- ja hankejohtaja
Pirkkalan kunta
044 486 1136

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"