Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta hakee kehitysideoita Pereensaaren alueelle

Pereensaarelle on vahvistettu tänä vuonna asemakaava, joka mahdollistaa virkistysalueen palvelut, vierasvenesataman ja alueella sijaitsevan huvilarakennuksen kehittämisen.

”Etsimme nyt hyviä liiketoimintaideoita ja -konsepteja alueen kehittämiseksi. Keräämme nyt ideoita ja ehdotuksia. Pereensaari on hieno paikka, jossa on paljon potentiaalia. Toivomme, että löydämme yhteistyökumppanin, jonka avulla voimme kehittää saaresta upean virkistysalueen seudun asukkaiden ja matkailijoiden iloksi,” kertoo Pirkkalan kunnan elinkeino- ja hankejohtaja Ahti Laakso.

Pereensaaren asemakaava mahdollistaa monipuolisesti erilaisten virkistysaluetta tukevien toimien järjestämisen alueelle.

Saaressa sijaitsevat vanha huvila ja rantasauna on merkitty kaavassa suojeltaviksi rakennuksiksi. Huvilan pihapiiriin voi rakentaa yksikerroksisia täydennysrakennuksia. Huvilan yhteyteen voi rakentaa myös laiturin, joka mahdollistaisi vierasvenesataman ohella Pyhäjärvellä risteilevien veneiden ja alusten pysähtymisen Pereensaaressa.

Alueella on rakennusoikeutta yhteensä 620 kerrosneliömetriä. Suojellut rakennukset ovat pinta-alaltaan 220 kerrosneliömetriä, joten lisärakennusoikeutta on 400 kerrosneliömetriä. Rakennusoikeutta voi käyttää joko sataman tai huvilan yhteydessä tai sen voi keskittää jompaankumpaan kohtaan.

Saaren keskiosa säilytetään melko avoimena niitty- ja nurmipintaisena piknik-puistona. Asemakaavassa on varaukset palstaviljelyyn ja uimarantaan. Kaava mahdollistaa myös saunalauttojen säilyttämisen alueella.

Tutustu Pereensaaren mahdollisuuksiin ja tee oma ehdotuksesi!
 

Lisätiedot

Ahti Laakso
elinkeino- ja hankejohtaja
044 486 1136
ahti.laakso@pirkkala.fi

Juttua muutettu 6.11.2019. Poistettu määräaika, lokakuun loppu, ehdotusten jättämiselle. Ideoita otetaan vastaan edelleen. 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"