Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta edistää esteettömyyttä Vessapassin avulla

Pirkkalan kunta on ilmoittanut pääkirjaston, Nuolialan kirjaston, Asiointipisteen ja vapaa-aikakeskuksen Vessapassi-paikoiksi. Vessapassi on kortti, jonka tarkoituksena on helpottaa eri sairauksia sairastavien pääsyä vessaan julkisilla paikoilla.

Pirkkalan kunta haluaa huomioida saavutettavuuden ja ihmisten erilaiset tarpeet omassa toiminnassaan. Vessapassin käyttöönotto on osa saavutettavuutta. Sitä voi näyttää erilaisten toimipaikkojen henkilökunnalle pyyntönä päästä välittömästi vessaan. 

Vessapassi helpottaa elämää suoliston ja rakon toiminnallisten häiriöiden tai vuotohäiriöiden kanssa, jotka voivat liittyä esimerkiksi suolistosairauksiin, gynekologisiin sairauksiin, syöpäsairauksiin, neurologisiin sairauksiin tai systeemiseen skleroosiin.  

Sairaudet voivat aiheuttaa jopa kymmeniä WC-käyntejä vuorokaudessa, ja sairastavat voivat olla pakotettuja pysyttelemään WC:n läheisyydessä: kun iskee tarve päästä vessaan, ei sitä ole aikaa etsiä. Sairastavalla voi olla myös avanne tai vaipat, joiden vaihtaminen voi olla helpompaa ja miellyttävämpää yksityisesti esimerkiksi tilavammassa esteettömässä WC:ssä. 

Vessapassi parantaa elämänlaatua

Vessapassi voi laajentaa sairastavien elinpiiriä ja parantaa heidän elämänlaatuaan. Tieto Vessapassi-paikoista voi rohkaista liikkumaan aiempaa laajemmalla alueella, asioimaan uusissa paikoissa tai osallistumaan tapahtumiin, joissa Vessapassilla pääsee tarvittaessa nopeasti vessaan. Julkiset rakennukset sijaitsevat usein hyvillä paikoilla ja monet niistä ovat muutenkin tuttuja kuntalaisille, eli ne ovat oivallisia Vessapassi-paikkoja.

Vessapassi-paikat on merkitty ”Meillä käy Vessapassi” -tarroilla, jotka kertovat, että Vessapassin haltija on tervetullut käyttämään paikan vessaa. Vessapassi-tarra yleisessä vessassa voi toimia viestinä myös muille vessankäyttäjille siitä, että korttia näyttävällä henkilöllä on sairaus, jonka vuoksi hänelle on hyvä antaa nopeasti pääsy WC:hen esimerkiksi jonon ohittamalla. 

Kaikki Vessapassi-paikat löytyvät listattuna Vessapassin nettisivuilta

Vessapassi on IBD ja muut suolistosairaudet ry:n rekisteröimä tavaramerkki

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"