Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunta aloittaa YT-neuvottelut koronavirustilanteen vuoksi

Palveluita on supistettu ja keskeytetty koronavirustilanteen vuoksi

Suomen hallituksen linjaamien koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolotoimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Hallituksen päätöksellä on ollut välittömiä vaikutuksia Pirkkalan kunnan palveluihin ja toimintaan. Osa palveluista on keskeytetty ja toimipisteitä on suljettu. Toimintoja on osittain myös tiivistetty niihin toimipisteisiin, jotka ovat avoinna.

Palvelujen supistaminen ja toimipisteiden sulkeminen muuttavat merkittävästi työn organisointia ja kunnan palvelurakennetta. Muutokset palveluissa vaikuttavat myös henkilöstön asemaan.

Pirkkalan kunnanhallitus käsitteli 30. maaliskuuta koronavirusepidemian sekä valmiuslain käyttöönottoasetusten mukaisten toimenpiteiden aiheuttamia muutoksia Pirkkalan kunnan toimintaan ja päätti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut Yhteistoimintalain mukaisesti.

YT-neuvottelut koskevat ensisijaisesti niitä yksiköitä, joissa tehtävät ovat vähentyneet olennaisesti

Osa Pirkkalan kunnan palveluista ja työtehtävistä säilyy lähes ennallaan, tai niitä voidaan hoitaa esimerkiksi etätyönä. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat ensisijaisesti niiden yksiköiden henkilöstöä, joiden työtehtävät ovat oleellisesti vähentyneet tai loppuneet toistaiseksi kokonaan koronavirusepidemian vuoksi.

Pirkkalan kunta pyrkii löytämään yhteistoimintaneuvottelujen piirissä olevalle henkilöstölle korvaavia töitä, joihin henkilöstö on koulutuksensa perusteella mahdollista siirtää. On kuitenkin todennäköistä, että jotkut työtehtävät päättyvät väliaikaisesti kokonaan tehtyjen supistamisten ja sulkujen vuoksi.

YT-neuvotteluissa selvitetään tarve poikkeusolojen aiheuttamille henkilöstötoimenpiteille, esimerkiksi lomautuksille, osa-aikaistamiselle tai palkanmaksuvelvollisuuden päättämiselle.

Kunta ei palkkaa nuoria kesätöihin

Pirkkalan kunta ei työllistä kesätyönuoria omaan organisaatioonsa tulevana kesänä koronavirustilanteesta johtuen. Nuorten kesätyöhaku ehdittiin jo tehdä ja se oli avoimena 28.2.-27.3. Mikäli olosuhteet paranevat oleellisesti, ja kunta pystyy palkkaamaan nuoria kesätyöjaksoille esimerkiksi loppukesästä, otetaan hakuaikana saapuneet kesätyöhakemukset huomioon.

Pirkkalan kunta neuvottelee pääsopijajärjestöjen kanssa yhteistoimintaneuvottelujen etenemisestä, käyttöön otettavista toimenpiteistä sekä aikataulusta. Tiedotamme asiasta lisää, kun YT-neuvottelut etenevät ja niissä syntyy ratkaisuja.

Lisätiedot
Marko Jarva
Pormestari
044 486 1111
marko.jarva[at]pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"