Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunnan verkkosivut uudistuvat tänä keväänä

Pirkkalan kunnan nimittämä työryhmä on suunnitellut uudistusta viime keväästä alkaen. Suunnittelua varten kunta on kysynyt asukkaiden ja muiden sidosryhmien mielipiteitä ja toiveita. Työryhmä on myös selvittänyt nykyisten sivujen käyttöä sekä verkkosivustojen uusia tuulia.

Uusilla verkkosivuilla panostetaan hyvään hakutoimintoon. Ennakoivasta hausta voi siirtyä tarkennettuun hakuun, joka sisältää erilaisia suodatusmahdollisuuksia. Hakuja voi tehdä yksittäisellä sanalla tai hakulauseella palvelun kaikesta sisällöstä.

Verkkopalvelu suunnitellaan mobiili edellä, sillä käyttäjistä yli puolet vierailee sivuilla mobiililaitteella. Taitto suunnitellaan responsiiviseksi niin, että se mukautuu mahdollisimman hyvin eri laitteille.

Sisällöntuotannossa pyritään purkamaan organisaatiolähtöistä esitystapaa ja lähtemään liikkeelle asiakkaiden tiedontarpeesta ja kysymyksistä. Kullekin palvelukokonaisuudelle luodaan yhteenvetosivu, josta löytyy kaikki palveluun liittyvä keskeinen sisältö kuten esimerkiksi ajankohtaiset asiat, tyypilliset haut, uutiset, yhteystiedot, toimipaikat, tapahtumat, osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuudet.

Verkkopalvelu toteutetaan niin, että se täyttää Euroopan Unionin saavutettavuusdirektiivin vaatimukset.

Pirkkalan kunnan uudet internetsivut toteuttaa Cubescom Oy eMedia Enterprise CMS -järjestelmällä. Cubescom voitti keväällä 2019 pidetyn tarjouskilpailun. Cubescom on toteuttanut esimerkiksi Porvoon kaupungin sivut valitulla alustalla.

Anna palautetta suunnitelmista

Uudistus on edennyt tekniseen toteutukseen. Tässä vaiheessa Pirkkalan kunta haluaa antaa kuntalaisille mahdollisuuden tutustua suunnitelmiin ja antaa palautetta sivuston rakenteesta, käyttöliittymästä ja ulkoasusta, joka muuttuu Pirkkalan kunnan viime keväänä kirkastetun visuaalisen ilmeen mukaiseksi.

Verkkopalvelun uudistussuunnitelmia esittelevät tiedottaja Tarja Luoto ja osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Elina Torro Citymarketin aulassa maanantaina 10.2. klo 16–19 ja pääkirjastossa torstaina 13.2. klo 15–18.

Käyttäjätutkimuksen tulokset apuna

Pirkkalan kunta osallistui viime vuonna Suomen OnlineTutkimus Oy:n kuntien internet-sivujen käyttäjätutkimukseen. Tutkimus toteutettiin kuntien sivustoilla vieraileville henkilöille suunnattuna kyselytutkimuksena sähköisen lomakkeen avulla. Pirkkalan kyselyyn osallistui yhteensä 825 vastaajaa 24.4.–23.8.2019 välisenä aikana. Vastaajat antoivat palautetta kunnan nykyisistä verkkosivuista. Tulokset on huomioitu uuden sivuston suunnittelussa. Tutkimusraportti löytyy tämän tiedotteen liitteenä.

Tutkimukseen sisältyi myös yhteenvetoraportti kaikkien tutkimukseen osallistuneiden kuntien tuloksista. Vuoden 2019 tutkimukseen osallistui kaikkiaan 22 kuntaa. Pirkkalan kunnan sivuston käyttäjätyytyväisyysindeksi oli 3,58, jolla se sijoittui jaetulle kahdeksannelle sijalle yhdessä Keravan kaupungin kanssa. Parhaan käyttäjätyytyväisyysindeksi sai Kempeleen kunta (3,75).

Pirkkalan kunta arpoi kyselyyn vastanneiden kesken lahjatavarapalkintoja. Lämpimät kiitokset kaikille tutkimukseen osallistuneille!
 

Lisätiedot

Tarja Luoto
tiedottaja
Pirkkalan kunta
050 487 7496

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"