Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunnan verkkosivut kokivat kasvojenkohotuksen

Pirkkalan kunnan verkkosivut on siirretty uudelle julkaisualustalle. Samalla sivustolle on tehty pieniä uudistuksia käyttäjien toiveiden pohjalta. Sivujen sisältö on säilynyt pääsääntöisesti ennallaan.

Alustanvaihdon yhteydessä pirkkala.fi-sivustoa on kehitetty entistä käyttäjäystävällisemmäksi. Selkeästä päävalikosta löytyvät kunnan kaikki palvelut. Ne löytyvät nopeasti myös tehokkaan hakutoiminnon avulla. Asiointipalveluihin ja yhteystietoihin pääsee nopeasti sivun yläosan Asiointi-osion kautta.

Etusivu näyttää aiempaa paremmin viimeisimmät uutiset ja kuulutukset sekä tulevat tapahtumat. Etusivulta löytyvät edelleen oikopolut käytetyimpiin sisältöihin.

Aiemmilla verkkosivuilla olleen niin kutsun piktogrammivalikon sisältö on jaettu päävalikon Kunta ja hallinto -osioon ja Asiointi-osioon. Uusi sivunavigaatio auttaa käyttäjää hahmottamaan sivustokokonaisuuden paremmin.

Tapahtumia voi lisätä omaan kalenteriin

Etenkin tapahtumakalenteri palvelee käyttäjiä jatkossa paremmin. Tapahtumia voi etsiä listanäkymän ja tapahtumakategorioiden lisäksi myös kalenterinäkymästä, ja kiinnostavat tapahtumat voi lisätä suoraan esimerkiksi omaan Google- tai Outlook-kalenteriin.

Toivottu uudistus on myös yhteystietojen löytyminen selkeästi heti sivun alusta. Aiemmin yhteystiedot piti erikseen avata auki, mitä kaikki käyttäjät eivät huomanneet.

Sivuston ilme on muuttunut hieman pehmeämmäksi muun muassa kuvien ja laatikoiden pyöristettyjen kulmien ansiosta.

Sivusto on saavutettava ja toimii kaikilla päätelaitteilla. Sivustoa voi käyttää kaikilla yleisimmillä selaimilla.

Samaan aikaan uudistuneiden pirkkala.fi-sivujen kanssa kunta julkaisee erillisen Ympäristövahti-sivuston, jonka avulla voi seurata kunnan ympäristötyön tavoitteiden ja toimenpiteiden etenemistä.

Uudet sivut on julkaistu WordPress-alustalla

Pirkkalan kunta julkaisi uudet verkkosivut viimeksi syyskuussa 2020. Alustanvaihtoon päädyttiin julkaisujärjestelmän alasajon vuoksi. Tilalle valittiin saman toimittajan, Virnex Group Oy:n, avoimen lähdekoodin WordPress-ratkaisu.

WordPress on suosituin kuntien käytössä oleva julkaisualusta. Yli puolet suomalaisista kunnista on valinnut sen verkkosivujensa alustaksi.

Verkkosivujen analytiikkatyökaluksi valikoitui Matomo.


Valokuva Guerilla Lighting / Leena Lehti

Lisätiedot

Tarja Sundelin
viestintäpäällikkö
050 487 7496
tarja.sundelin@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"