Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunnan uusi historiikki on myynnissä

Pirkkalan kunta teetti 100-vuotisjuhlansa kunniaksi jatko-osan kunnan historiikkiin. Uuden historiikin nimi on Kasvun vuodet – Pirkkalan historia 1990–2022 ja sen on kirjoittanut historiantutkija Pekka Kaarninen. Kaarnisen tukena kirjan teossa toimi historiatoimikunta. Historiikki on myynnissä Pirkkalan kunnan asiointipisteessä hintaan 20 €. Aiemman historiikin saa uuden kirjan kanssa yhteishintaan 25 €.

274-sivuisessa historiikissa käsitellään Pirkkalan poliittista historiaa, kunnalliselämää ja hallintoa 1990-luvulta näihin päiviin. Pirkkalan kehitystä tarkastellaan muun muassa elinkeinoelämän, koulutuksen sekä vapaa-ajan näkökulmasta. Lisäksi mukana on mielenkiintoisia arkistokuvia eri vuosilta. Nyt julkaistu historiikki on samalla jatko-osa vuonna 1994 ilmestyneelle historiikille Nokian ja Pirkkalan historia 1865–1993.

”Historiikkia oli mielenkiintoista tehdä siksi, että Pirkkala on kehittynyt paljon viimeisten vuosikymmenten aikana. Oli yllättävää, että kunnassa on tapahtunut 30 vuoden aikana näin monia asioita. Yksi itselleni kiinnostavimmista osioista Pirkkalan lähihistoriassa on kunnan taistelu itsenäisyydestä. Kirjoittaessa huomasi myös, että yhteiskunnallisesti Pirkkalan kunnan kehitys seuraa hyvin Suomen yleistä kehitystä viime vuosikymmeninä”, kommentoi Pekka Kaarninen kirjan tekoa.

Historiikin teko oli myös osa Pirkkala 100-juhlavuoden toteutumista. ”Tämä antaa viimeisen silauksen hyvin onnistuneelle juhlavuodelle”, kertoo Pirkkala 100-juhlavuoden työryhmän ja historiatoimikunnan puheenjohtaja Olli Niemi ja kiittää samalla Kaarnista onnistuneesta työstä.

”Kasvun vuodet on kuvaava nimi uudelle historiikille. Kasvua pidetään pääosin positiivisena ilmiönä, joskin se herättää vilkasta keskustelua sen suunnasta ja voimakkuudesta. Kasvu on kuitenkin tuonut meillä mukanaan hyvinvoinnin lisääntymisen esimerkiksi korkeamman palvelutason avulla. Lisäksi se on mahdollistanut Pirkkalan kehittämisen yhdeksi maan elinvoimaisimmista kunnista”, toteaa pormestari Marko Jarva.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"