Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunnan organisaatio muuttuu sote-uudistuksen myötä

Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut siirtyvät Pirkkalan kunnalta Pirkanmaan hyvinvointialueelle 1. tammikuuta 2023. Muutos vaikuttaa kunnan johtamisjärjestelmään ja toimintaan. Hyvinvointitoimiala muuttuu vuodenvaihteessa sivistystoimialaksi ja hyvinvointilautakunta sivistyslautakunnaksi. Toimielinrakenne säilyy muuten ennallaan.

Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alue toiminta lakkaa 1.1.2023. Uudessa sivistyslautakunnassa on 11 jäsentä, kun aiemmassa hyvinvointilautakunnassa jäseniä oli 14. Sivistyslautakunnalla on yksilöasioiden jaosto.

Sivistystoimialan johtajana jatkaa Harri Rönnholm, jonka tehtävänimike muuttuu hyvinvointijohtajasta sivistysjohtajaksi. Hyvinvointia edistävät palvelut -tulosalue saa nimekseen Vapaa-ajan palvelut.

Konsernihallinnon Hallinto ja viestintä -tulosalueelle muodostetaan Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen -tulosyksikkö, jota johtaa hyvinvointipäällikkö. Yksikköön kuuluvat hyvinvointikoordinaattori ja maahanmuuttokoordinaattori. Yksikköön sijoittuu myös Viiden tähden asumista kaikille varttuneille -hankkeen työpanos. Yksikön tehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja hoitaa yhdyspintatyötä eli suunnitella ja järjestää yhteistyötä Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa.

Yritys- ja työllisyyspalvelut -tulosalue poistuu. Tehtävät siirtyvät Kehittäminen ja elinkeino -tulosalueelle, jonka nykyinen nimi on Strategia ja kehittäminen. Tulosalue Talous saa uudeksi nimekseen Talous ja tietohallinto.

Valtuusto päätti hallintosäännön muutoksista kokouksessaan 14. marraskuuta. Yksi muutoksista koskee esimies-sanaa, joka on päivitetyssä hallintosäännössä korvattu sanalla esihenkilö.

 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"