Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkalan kunnan laskut voit vastaanottaa nyt myös Kivran digipostipalvelussa

Pirkkalan kunta ottaa käyttöön digitaalisen postipalvelun e-laskun ja paperilaskun rinnalle. Digipostipalvelu Kivra on uusi vaihtoehto vastaanottaa ja maksaa kunnan lähettämät laskut sähköisesti yhdellä kirjautumisella. Palvelu tulee käyttöön kunnalla maanantaista 19.6. alkaen. Palvelun lataaminen ja käyttäminen on helppoa ja ilmaista. Lisätietoja palvelun käyttöönotosta.

”Tällä hetkellä noin puolet yksityisasiakkaille lähettämistämme laskuista toimitetaan yhä paperilaskuna. Haluamme tarjota uuden digitaalisen kanavan, jolla asiakkaamme voivat halutessaan vastaanottaa kunnan lähettämiä laskuja. Laskun toimittaminen sähköisesti on ekologinen tapa hoitaa laskutusta, koska digitaalisessa muodossa lähetetty lasku ei vaadi laskun tulostamista paperille, sen kuorittamista ja kuljettamista postin mukana asiakkaan postilaatikkoon. Lisäksi se on paperilaskua edullisempi tapa toimittaa lasku, jolloin säästämme yhteisiä verovaroja”, kertoo Pirkkalan kunnan talousjohtaja Tommi Ruokonen.

Mikäli asiakkaalla on käytössä useita sähköisiä palveluita, on laskujen toimittamisen ensisijaisuusjärjestys seuraava:

1. e-lasku

2. Kivran digipostipalvelu

3. OmaPosti

4. paperilasku

Toiveissa on, että yhä harvempi lasku toimitettaisiin paperisena

”E-lasku säilyy siis jatkossakin ensisijaisena tapana vastaanottaa kunnan lähettämiä laskuja. Voit ottaa e-laskun käyttöön pankkisi verkkopalvelusta. Kivran digipostipalvelu tuo hyvän lisän vastaanottaa Pirkkalan kunnan sekä muiden yhteisöjen ja yritysten lähettämiä laskuja. Asiakkaat voivat valita haluamansa kanavan laskujen vastaanottamiseen ja toivon samalla, että yhä useampi valitsee joko e-laskun tai digipostipalvelun, jotta yhä harvempi lasku toimitettaisiin paperisena”, Ruokonen jatkaa.

Mikäli olet tehnyt e-laskusopimuksen, ei digipostipalvelun käyttöönotolla ole sinulle vaikutusta. E-lasku sisältää samat tiedot kuin paperilasku, vain toimitustapa on erilainen. E-laskun tilaaminen onnistuu oman pankkisi verkkopankissa tai mobiilipalvelussa. Voit myös vastaanottaa sähköisesti laskuja ja kirjeitä OmaPosti-palvelussa. Laskujen maksaminen onnistuu OmaPostissa joko selaimella tai OmaPosti-mobiilisovelluksen kautta. Lisätietoja OmaPostin käyttöönotosta.

 

Lisätietoja:

Tommi Ruokonen

Talousjohtaja

tommi.ruokonen@pirkkala.fi

puh. 040 133 5652

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"