Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkala valitsi raitiotien jatkosuunnitteluun Terveyskeskuksen ja Naistenmatkantien linjat

Suupan päätepysäkiksi kunnanhallitus valitsi jatkosuunnitteluun Terveyskeskukselle jatkuvan linjauksen ja Naistenmatkantien. Terveyskeskus-vaihtoehto saavuttaa parhaiten palvelut ja siinä raitiotietä on helpointa laajentaa lentokentän suuntaan. Naistenmatkantie-vaihtoehdossa halutaan selvittää jatkomahdollisuus Turriin päin. Syys-lokakuussa tehdyssä asukaskyselyssä Terveyskeskus-vaihtoehto oli suosituin.

Suupantie-vaihtoehto hylättiin, koska joukkoliikenneterminaali ja päätepysäkki eivät mahdu Suupantorille.

Partolassa säilytetään Partolan alueen läpi tulevat vaihtoehdot. Naistenmatkantien vaihtoehto poistetaan. Partolan ja Suupan välillä raitiotie kulkee Naistenmatkantien kautta Suupan päätepysäkille.

Pirkkalan kunnanhallitus päätti linjausvaihtoehdoista seudullisen yleissuunnittelun jatkovaiheeseen kokouksessaan maanantaina 18. marraskuuta. Yleissuunnitelma ei tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen.

Yleissuunnitelman jatkovaiheessa joulukuusta 2019 elokuuhun 2020 suunnitellaan, arvioidaan ja vertaillaan tarkemmin nyt jatkoon valittuja ratalinjauksia. Vaikutusarvioinneissa tarkastellaan muun muassa linjausten maankäyttöpotentiaalia, matkustajakysyntää, matka-aikoja ja pysäkkien toteutettavuutta.

Kevään 2020 aikana järjestetään yleisötilaisuuksia, karttapalautekysely kuntalaisille sekä työpajat ja lausuntokierros keskeisille sidosryhmille.

Syksyllä 2020 Kangasalan, Pirkkalan, Tampereen ja Ylöjärven kunnanvaltuustot tekevät päätökset valittavasta linjausvaihtoehdosta kullakin ratahaaralla. Tavoitteena on määrittää yleis- ja asemakaavoitusta varten varaukset, jotka mahdollistavat raitiotien laajentamisen tulevaisuudessa.

Lisätiedot

Jouni Korhonen
yhdyskuntajohtaja
050 512 3981
jouni.korhonen@pirkkala.fi

Tampereen kaupungin tiedote seuturatikan linjauspäätöksistä 11.11.2019

Seuturatikka.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"