Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkala täyttää 100 vuotta – vuosi 2022 on yhtä juhlaa!

Pirkkalan kunta täyttää ensi vuonna 100 vuotta. Juhlat kestävät koko vuoden. Luvassa on monipuolista ohjelmaa, josta löytyy jokaiselle jotakin!

Juhlavuoden ohjelmassa tuodaan esiin Pirkkalan historiaa, osaamista ja saavutuksia sekä iloitaan kauniista kotikunnasta ja luodaan uutta.

Juhlavuoden teema on Yhteinen Pirkkalamme. Juhlintaa varten on suunniteltu oma tunnus, josta löytyy erilaisia versioita. Tunnuksen avulla juhlaviestintä erottuu kunnan muusta viestinnässä esimerkiksi ilmoituksissa ja materiaaleissa. 

Juhlavuoden ohjelmahaku jatkuu lokakuun loppuun

Kunta rakentaa juhlavuoden ohjelmaa yhdessä paikallisten toimijoiden ja kuntalaisten kanssa. Ohjelmahaku on avoinna lokakuun loppuun asti kaikille Pirkkalassa toimiville yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka voivat itse järjestää tapahtumia ja muuta ohjelmaa osana Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Mukaan juhlavuoden ohjelmaan etsitään toteutusvalmiita ehdotuksia, jotka ilmoittava taho itse toteuttaa.

Pirkkalan vuosikymmenet ovat esillä teemakuukausina

Juhlavuoden aikana esittelemme Pirkkalan historiaa myös vuosikymmenittäin. Pirkkalan vuosikymmenet -teemakuukaudet näkyvät monissa kunnan palveluissa, esimerkiksi opetuksen ja varhaiskasvatuksen sisällöissä ja juhlissa sekä Suupantorin tapahtumissa. Ensimmäinen teemakuukausi, tammikuu 2022, vietetään 1920-luvun hengessä. Siitä etenemme vuosikymmen kerrallaan joulukuuhun, jolloin teemana ovat 2010- ja 2020-luku. Kesä- ja heinäkuussa ei järjestetä teemakuukausiin liittyvää ohjelmaa. 

Ohjelmaa Pirkkala-villasukista historiikin julkaisuun

Juhlinta ulottuu eri elämänalueille ja harrastuksiin. Luvassa on esimerkiksi liikuntaan, ympäristöön, musiikkiin, kuvataiteisiin ja leivontaan liittyvää ohjelmaa. Yhtenä poimintana mainittakoon, että käsityön ystävät pääsevät kutomaan Pirkkala 100 -villasukat ja villaneuleen Knit Along -töinä, joissa palat neulotaan sitä mukaa kun ohjetta julkaistaan. Luvassa on myös Pirkkala-aiheinen lautapeli, jonka pääsee hankkimaan esimerkiksi pukinkonttiin jo täksi jouluksi.

Vuoden 2022 syksyllä on tarkoitus julkaista jatko-osa Pirkkalan kunnan historiikille. Historiikki kattaa kunnan viimeisimmät vuosikymmenet, ja sen laatii historian tutkija, yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Pekka Kaarninen historiatoimikunnan avustamana.

Kuntalaiset pääsevät osallistumaan juhlavuoden suunnitteluun monin tavoin. Tavoitteena on esimerkiksi, että juhlavuosi näkyy myös kunnan kukkaistutuksissa ja valaistuksessa. Seuraa juhlavuoden viestintää, koristeluuun pääsee vaikuttamaan  jo tänä syksynä!

Tarjoa valokuvaa juhlavuoden kalenteriin!

Pirkkalan kunta julkaisee juhlavuoden ohjelman kalenterina, joka jaetaan joka kotiin ennen vuoden vaihdetta. Toivomme, että voisimme käyttää kalenterissa kuntalaisten ottamia valokuvia Pirkkalasta. Mikäli olet onnistunut ikuistamaan loisto-otoksen, tarjoa kuvaasi meille! Kuvan on oltava laadukas ja resoluution riittävä painotyötä varten. Voit tarjota myös useampia kuvia. Kuvaajan nimi mainitaan kuvan yhteydessä. Ota yhteyttä kunnan viestintään, viestinta@pirkkala.fi tai p. 050 487 7496.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"