Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkkala korvaa kesän yleisötapahtumat vaihtoehtoisilla ohjelmilla

Pirkkalan kunta ei järjestä ensi kesänä perinteisiä suuria yleisötapahtumia, vaan toteuttaa ne erilaisin vaihtoehtoisin tavoin. Päätös koskee tapahtumia Summer Boom, Muinaismarkkinat ja Pirkkalan vanhat talot ja pihat.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että kestää vielä pitkään, ennen kuin olemme voiton puolella koronaviruksesta. Yleisötapahtumien suunnitteluun liittyy paljon epävarmuutta ja riskejä. Järjestämällä tapahtumat vaihtoehtoisin tavoin, voimme varmistaa niiden toteutumisen ja tarjota yleisölle elämyksiä turvallisessa muodossa”, perustelee päätöstä Pirkkalan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu.

”Vuonna 2022 Pirkkalan kunta täyttää 100 vuotta. Toivottavasti voimme silloin juhlia jälleen yhdessä näiden ja monien muiden tapahtumien merkeissä!”

Summer Boom muotoutuu verkkotapahtumiksi

Summer Boom -tapahtuma korvataan tänä vuonna nuorille ja perheille suunnatuilla kulttuuritoiminnoilla verkossa. Mikäli rajoitukset sallivat, myös pienimuotoisia livetapahtumia kuten esimerkiksi pelistriimejä, voidaan järjestää syksyn aikana.

Vuoden 2022 kalenterista tapahtumalle on varattu lauantai 11. kesäkuuta.

Summer Boom on kaikille kuntalaisille suunnattu ilmainen ulkoilmatapahtuma, jossa ovat esiintyneet vuosien varrella maamme eturivin artistit. Tapahtumapaikka keskusurheilukenttä on kutsunut kaikenikäisiä kuntalaisia sankoin joukoin mukaan viihtymään.

Muinaisviikot korvaavat Muinaismarkkinat

Pirkkalan Muinaismarkkinat ei toteudu yleisötapahtumana 10.–11. heinäkuuta, kuten aiemmin on ilmoitettu. Tapahtuman tilalla järjestetään virtuaaliset Muinaisviikot 1.–31. elokuuta.

Muinaisviikot ammentavat Muinaismarkkinoiden tapaan aiheensa viikinkiajasta ja Tursiannotkon alueella tehdyistä arkeologisista löydöistä. Tarjolla on erilaista ohjelmaa virtuaalisesti, esimerkiksi luentoja.

Vuonna 2022 Pirkkalan Muinaismarkkinat palaa jälleen ohjelmaan, mikäli koronavirustilanne sen sallii. Muinaismarkkinoilla on perinteisesti ollut kursseja, luentoja, esityksiä ja muuta ohjelmaa sekä käsityöläisten markkinat.

Vanhojen talojen sijaan muuta kulttuuriympäristöohjelmaa

Pirkkalan vanhat talot ja pihat -tapahtuman tilalle suunnitellaan tänä vuonna muuta kulttuuriympäristöön liittyvää ohjelmaa.

Pirkkalan vanhat talot ja pihat on kuntalaisille sekä lähimatkailijoille suunnattu kaikille avoin tapahtuma. Aikaisempina vuosina kävijöitä on ollut Pirkkalan lisäksi koko Pirkanmaalta sekä mökkiläisiä pääkaupunkiseudulta.

Meidän Pirkkala -tapahtuman kohtalo vielä avoin

Meidän Pirkkala -tapahtuman järjestämisestä kunta päättää huhtikuun aikana. Mikäli tapahtumaa ei voida järjestää elokuussa, se voidaan mahdollisesti siirtää joulutapahtuman yhteyteen.

Vuosittaisessa Meidän Pirkkala -tapahtumassa kunta ja kunnassa toimivat yhdistykset ja järjestöt esittelevät omia palveluitaan ja toimintaansa.

Tiedotamme korvaavista ohjelmista tarkemmin lähempänä tapahtumien ajankohtia.

Lisätiedot

Karoliina Karpiomaa
vs. kulttuurikoordinaattori
040 133 5698
karoliina.karpiomaa@pirkkala.fi

Jaakko Joensuu
kansliapäällikkö
050-443 4468
jaakko.joensuu@pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"