Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Pirkanmaan kulttuuripankki tekee helpoksi kulttuuri- ja taidepalvelujen tilaamisen

Olisipa kiva elävöittää seminaaria sirkusesityksellä tai kutsua juhliin kirjailija lukemaan runojaan! Mutta mistä kulttuurin- ja taiteentekijät löytyvät? Vastaus löytyy osoitteesta kulttuuripankki.fi. Uusi Pirkanmaan kulttuuripankki on maksuton verkkopalvelu, joka tekee helpoksi kulttuuri- ja taidepalvelujen tilaamisen. Kulttuuripankki lanseerattiin virallisesti Elämystalousfoorumissa torstaina 9.2.2023.

Kulttuuripankki tuo pirkanmaalaisille kulttuurintekijöille lisänäkyvyyttä ja auttaa heitä tuotteistamaan palvelujaan. Kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Verkkopalvelusta löytyy tällä hetkellä yli 200 kulttuurintekijää ja 170 palvelua.

Kulttuurin ja taiteen tekijät ovat ottaneet ilolla kulttuuripankin vastaan

– Kulttuuripankki on mitä oivin väylä löytää uusia asiakkaita ja tuoda omia palveluja esille, sanoo kuvataiteilija Janne Laine Mänttä-Vilppulasta.

Kulttuuripankista palveluja voivat tilata kaikki kulttuuri- ja taidepalveluja tarvitsevat tahot paikkakunnasta riippumatta. Tilaajina voivat toimia kunnat, hyvinvointialueet, yritykset, yhdistykset ja yksityishenkilöt.

– Kulttuuripankista tilaajat löytävät helposti yhdestä paikasta pirkanmaalaiset kulttuurintekijät ja tilattavat kulttuuri- ja taidepalvelut. Kulttuuripankki kohtauttaa kulttuurintekijät ja tilaajat, lisää kulttuurin saatavuutta ja monipuolista käyttöä, sanoo johtava koordinaattori Anna Szalay Tampereen kaupunkikulttuuriyksiköstä.

Pirkanmaan kulttuuripankki -verkkopalvelu on kehitetty osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Pirkanmaan kulttuurin alueellista kehittämistehtävää, Kulttuuri ja taide virtaa -projektia. Kehittämistehtävän toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä 14 Pirkanmaan kunnan kanssa. Myös Pirkkalan kunta on ollut mukana kehittämässä palvelua. Verkkopalvelua ylläpitää Tampereen kaupunki.

Kuntaverkosto tilaa Operaatio Pirkanmaan tuella kulttuuripankista tempauksia yli 40 000 eurolla

Kulttuurin alueellinen kehittämishanke Operaatio Pirkanmaa tukee vuonna 2023 kulttuuripankin lanseerausta yhteensä 42 500 eurolla. Operaatio Pirkanmaassa mukana olevat 20 kuntaa voivat tilata Kulttuuripankista asukaslukuun suhteutetulla summalla Kulttuuritempauksia. Näin kannustetaan luovien alojen pirkanmaalaisia toimijoita tuotteistamaan tilattavat palvelunsa kulttuuripankkiin.

Lue lisää Operaatio Pirkanmaan osallistumisesta > Operaatiopirkanmaa.fi

Lisätiedot

Kulttuuripankki.fi

Kulttuuri ja taide virtaa

johtava koordinaattori Anna Szalay, anna.szalay@tampere.fi

Pirkkalan kunta

kulttuurikoordinaattori Karoliina Karpiomaa, karoliina.karpiomaa@pirkkala.fi.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"