Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Peliviikolla saa epäonnistua – pelikasvatuksen ja -kulttuurin teemaviikko

Peliviikko on vuosittain marraskuussa vietettävä pelikasvatuksen ja pelikulttuurin teemaviikko. Järjestyksessään 13.tapahtumaviikko vietetään 6.-12.11.2023, teemalla epäonnistuminen. Pelit tarjoavat erinomaisen ja turvallisen ympäristön yrittämiselle ja epäonnistumiselle. Pelaaminen opettaa sietämään epätäydellisyyttä ja vahvistaa ongelmanratkaisutaitoja. 

Pelaamisesta voi olla iloa ja hyötyä

Pelit ja pelaaminen ovat erityisen merkityksellisiä suomalaisille ja lähes kaikki pelaavat jotain pelejä. Peliviikko pyrkii tuomaan erilaisia pelaamisen muotoja tutuksi ja tarjoaa mahdollisuuden pelata yhdessä. Pelaamiseen liittyvä keskustelu kodeissa ja mediassa liittyy usein pelaamisen riskeihin, vaikka pelaamisen ilot ja hyödyt ovat merkittävämpiä. Peliviikko pyrkii lisäämään tietoon perustuvaa keskustelua mediassa ja tarjoaa kasvattajille tietoa pelaamiseen liittyvistä kasvatuskysymyksistä.

Peliviikkoa koordinoi Opetus- ja kulttuuriministeriön alainen Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Peliviikko saa osan rahoituksestaan Finnish Safer Internet Centre -hankkeesta. Paikallisia tapahtumia ovat järjestämässä sadat julkishallinnon, järjestöjen ja yritysten työntekijät, sekä lukuisat vapaaehtoiset.

Lue lisää www.peliviikko.fi -verkkosivulta


Pirkkalan peliviikon tapahtumat:

  • Pirkkalan pääkirjaston pelipäivä keskiviikkona 8.11. klo 16-19. Lue lisää.
  • Pääkirjaston kirjailijavieraana pelisuunnittelija Juho Kuorikoski keskviikkona 8.11. klo 19. Lue lisää.
  • Peliteemaista toimintaa ylä- ja alakoulujen välitunneilla

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"