Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Osallisuus- ja hyvinvointifoorumi aloitti toimintansa Pirkkalassa

Pirkkalan kunnan uusi osallisuus- ja hyvinvointifoorumi kokoontui eilen ensimmäistä kertaa. Foorumin tehtävänä on edistää kuntalaisten hyvinvoinnin ja osallistumisen edellytyksiä. Uusi foorumi korvaa aiemmin toimineet asiakasfoorumit.

”Uuden foorumin tarkoituksena on mahdollistaa asukkaiden osallistuminen hyvinvointia ja osallisuutta edistävien toimintojen kehittämiseen, aktivoida kuntalaisia omaehtoiseen toimintaan ja järjestää toimintaa, tilaisuuksia sekä kansalaiskeskusteluja. Se toimii vuorovaikutuksessa Pirkkalan kunnan, kuntalaisten sekä muiden sidosryhmien, kuten järjestöjen ja yhdistysten kanssa”, kertoo Pirkkalan kunnan osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Elina Torro, joka toimii foorumin sihteerinä.

Osallisuus ja hyvinvointifoorumi kokoontui ensimmäisen kerran torstaina 7. lokakuuta. Innokas joukko tutustui toisiinsa, pohti teematoritapahtumia Pirkkalan 100-vuotisjuhlavuotta varten sekä tutustui suunnitteilla olevaan terveyskeskuksen tiimimalliin.

Neuvostojen ja foorumin roolit selkeämmiksi

Foorumit ovat toimineet vapaamuotoisina vuorovaikutuskanavina Pirkkalassa 12 vuotta. Asiakasfoorumit ovat olleet yhdysside lautakunnan, palveluista vastaavien ammattilaisten ja kuntalaisten välillä. Tavoitteena on ollut kehittää kunnan palveluja käyttäjälähtöisemmiksi kuntalaisasiantuntijuuden avulla.

Foorumitoimintaan on aika ajoin tehty muutoksia. Nyt asiakasfoorumien toimintaa liitettiin soveltuvin osin osaksi lakisääteisten neuvostojen toimintaa, jotta neuvostojen vaikuttamismahdollisuudet vahvistuvat. Samalla vanhusneuvostoon lisättiin avoimen haun paikkoja, jotta ikäihmisten asioista kiinnostuneet kuntalaiset voivat hakea mukaan toimintaan.

Muutoksen jälkeen kunnassa toimii neuvostojen lisäksi vain osallisuus- ja hyvinvointifoorumi, joka huomioi toiminnassaan kaiken ikäiset kuntalaiset. Aiemmin kunnassa toimivat erilliset perhefoorumi, seniorifoorumi ja työikäisten hyvinvointifoorumi.

Foorumin jäsenet arvottiin hakijoiden joukosta

Avoin haku sekä foorumiin että vanhusneuvostoon toteutettiin tänä syksynä. Hakua markkinoitiin kunnan verkkosivuilla, paikallislehti Pirkkalaisessa, kunnan sosiaalisen median kanavissa sekä Haloo Pirkkala -sovelluksessa. Kunnanhallitus arpoi hakijoiden joukosta osallisuus- ja hyvinvointifoorumiin seitsemän jäsentä ja vanhusneuvostoon kolme jäsentä.

Osallisuus- ja hyvinvointifoorumi -verkkosivulta löytyy lisätietoa foorumista ja sen toiminnasta. Pirkkalassa voi osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan ja päätöksentekoon myös monilla muilla tavoilla, joihin voi tutustua Osallistuminen-verkkosivulla

 

Kuvassa osallisuus- ja hyvinvointifoorumin ensimmäiseen kokoukseen Akvaarioon saapuneet Piia Kvist, Anita Ranta, Esa Vainio ja Matti Näsi. Etänä kokoukseen osallistuivat ruudulla näkyvä Irma Valkeejärvi sekä Sari Sarkola. Foorumin jäseniin kuluu myös Nattiyapa Nilpudsa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"