Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Operaatio Pirkanmaan ensimmäinen ohjelmistojulkaisu juhlistaa yhteisöllisyyttä ja alueen kuntayhteistyötä

Pirkkala on mukana kulttuuripääkaupunkihaun jatkohankkeessa, joka sai nimekseen Operaatio Pirkanmaa. Operaation ensimmäinen ohjelmistojulkaisu tehtiin tiistaina 22.2.2022.

Ensimmäisessä aallossa julkaistava ohjelmisto sisältää runsaasti yhteisöllistä toimintaa, jonka tarkoitus on lisätä kuntalaisten kulttuurihyvinvointia ja osallisuutta Pirkanmaan alueella. Erityisenä painopisteenä ohjelmiston valinnassa on ollut myös 20 Pirkanmaan kunnan yhteistyön aloittaminen alueelle levittäytyvien projektien myötä.

– Yhteistä kaikille toimijoille on vakaa usko ihmisten suureen kohtaamisen tarpeeseen ja yhdessä tekemiseen kahden vuoden osittaisen pandemiaeristäytymisen jälkeen. Tarkoitus ei ole kerätä massoja, vaan ”pieni on kaunista” -ajattelu on vahvaa pandemiatilanteen yhä eläessä, summaa kokonaisuutta Operaatio Pirkanmaan tuottaja Satu Keltanen.

Tutustu julkaistuu ohjelmaan ja lue koko uutinen: Operaatio Pirkanmaan ensimmäinen ohjelmistojulkaisu juhlistaa yhteisöllisyyttä ja alueen kuntayhteistyötä (www).

Kaikki julkaistut projektit löytyvät Operaatio Pirkanmaan Projektit-verkkosivulta (www).

Operaatio Pirkanmaa hyödyntää kulttuuripääkaupunkihaun aikana tehtyä työtä

Tampereen. Pirkkalan ja sen 18 muun pirkanmaalaisen kumppanikunnan yhteinen Euroopan kulttuuripääkaupunkihaku vuoteen 2026 keräsi avoimella ohjelmahaulla noin 1500 ohjelmaehdotusta. Hankeideoiden tulvasta tehtiin 150 projektinimikkeen kuratoitu hakukirja kilpailuun.

Koska kilpailun voitto meni Ouluun, Pirkanmaalla lähdettiin toteuttamaan suunnitelma B:tä. Sen rahoitus vuosille 2022–2024 on yhteensä 2,6 miljoonaa euroa, josta Tampereen kaupungin osuus on 1,9 miljoonaa euroa. Kulttuuriprojektien rahoittamiseen hankkeessa on vuositasolla noin 600 000 euroa. 

Operaatio Pirkanmaa tukee tulevien vuosien aikana kymmenien kulttuuripääkaupunkihaun aikana ideoitujen projektien toteuttamista – useimmiten kuitenkin skaalattuna, sillä jatkohankkeen rahoitus on noin viisi prosenttia suunnitellusta kulttuuripääkaupunkibudjetista. Lisäksi hanke toteuttaa osaamisen kehittämistä koulutusten muodossa, ja tukee kansainvälistyviä toimijoita esimerkiksi EU-rahoitushauissa.

Jo ennen jatkohankkeen käynnistämistä useat haussa mukana olleet projektit ovat onnistuneet keräämään noin miljoonan euron rahoituksen alueen luovien alojen kehittämistoimintaan. Operaatio Pirkanmaa tavoittelee, että myös jatkossa hankkeen avulla alueelle saadaan kulttuuritoimintaan mittavaa lisärahoitusta.

Operaatio Pirkanmaan toteutuksessa mukana olevat kunnat ovat Tampereen lisäksi Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Lisätiedot kaikista projekteista ja niiden toteutukseen liittyvistä päivityksistä tulevat hankkeen verkkosivuille: www.operaatiopirkanmaa.fi

 

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"