Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Operaatio Pirkanmaa tuo Taito Pirkanmaan Metsästä käsin -pilottileirit Pirkkalaan

Olen rohkea kokeilija ja opin mitä vaan! 

Tulevana kesänä vasarat paukkuvat ja eväskääreet rapisevat neljässä Pirkanmaan kunnassa, kun metsäaiheiset lastenleirit pyörähtävät käyntiin heti koulujen loppuessa. Metsästä käsin -pilottileirit ovat Taito Pirkanmaa ry:n ja Operaatio Pirkanmaan yhteinen Metsästä käsin -projeksi, jossa jatketaan kulttuuripääkaupunkihaun aikana tehtyä työtä 19 kunnassa alueen asukkaiden ja elämystalouden toimijoiden hyväksi. Vaikka kulttuuripääkaupungin titteli menikin Ouluun, Pirkanmaan alueen asukkaat pääsevät iloitsemaan näistä hakuprosessin aikana alkusysäyksensä saaneista hankkeista.

Metsästä käsin -projektissa kehitetään laadukasta, vastuullista ja vaikuttavaa käsityötoimintaa tarjolle Pirkanmaan kuntiin. Kesällä pilotoidaan paikallisesti varioituvia leirikokonaisuuksia, jotka rakentuvat erilaisten ympäristö- ja luontoteemojen ympärille. Leirisuunnittelua ohjaavia arvoja ovat vastuullisuuden lisäksi osallisuus, yhteisöllisyys, saavutettavuus ja yhdenvertaisuus. Lapset pääsevät leireillä seikkailun, keksimisen ja leikin kautta kokemaan onnistumisia, osaamisen ja ongelmanratkaisutaitojen karttuessa samalla. Leirit luovat pohjaa myös lasten teknologiaosaamiselle, parantavat luontosuhdetta ja edistävät arjen taitoja, kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja organisointitaitoja. Kehittämistiimiin kuuluvat Taitokeskuksista ja Näpsästä tutut opettajat Liisa Huppunen, Mirva Juntunen, Sara Lundén, Kati Salminen, Kirsi Suomalainen ja kehittämispäällikkö Marja-Leena Seilo

Kesäkaudella 2022 pilotoitavia lastenleirejä järjestetään Akaassa, Kangasalla, Orivedellä, Pirkkalassa ja Vesilahdella. Akaan leirillä nikkaroidaan, Orivedellä ja Pirkkalassa rakennellaan, Kangasalla ja Vesilahdella puolestaan mennään retkelle. Oriveden toisella leirillä sukelletaan aikamatkalle.

Metsästä käsin -leirit Pirkkalassa

Toivion koululla Pirkkalassa järjestetään ensimmäisellä lomaviikolla kaksi Kesä käsillä lasten lomaleiriä.  

Toivion koulu 1. Värileikkiä kankaalle, ma–ke 6.–8.6. klo 10–14, 3 pv, hinta 110 €  

Toivion koulu 2. Metsästä käsin – Rakenteluleiri ma–to 6.–9.6. klo 10–14, 4 pv, hinta 135 €.

Leirillä fiilistellään metsää, rakennellaan leikittävää pienoismallia omalle taskukaverille ja opetellaan tekemään liitoksia, joiden avulla voi tehdä esimerkiksi majan.  Leiri soveltuu 8–12-vuotiaille. 

Koko leiritarjotin ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät osoitteesta Taito Pirkanmaan verkkosivuilta Lasten lomaleirit -sivulta.

Lisätiedot

Leiritarjotin ja ilmoittautuminen (taitopirkanmaa.fi)

Operaatio Pirkanmaa: Metsästä käsin -projekti (operaatiopirkanmaa.fi)

Metsästä käsin -projekti

Marja-Leena Seilo 
marja-leena.seilo@taitopirkanmaa.fi
050 5934880 

Operaatio Pirkanmaa Pirkkalassa

Karoliina Karpiomaa
kulttuurikoordinaattori
karoliina.karpiomaa@pirkkala.fi
040 133 5698

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"