Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / NUORI KULTTUURI ON AIR 2022 TUO ESIIN NUORTEN TEKEMÄÄ TAIDETTA

Nuori Kulttuuri On Air on nuorten monitaiteinen ja monipaikkainen tapahtumakokonaisuus, joka alkaa Digistage-haulla ja huipentuu satelliittitapahtumien superpäivään eri puolilla Suomea sekä LIVE -lähetykseen Tampereelta.

Nuori Kulttuuri On Air alkaa helmikuussa 1.-18.2.2022 digihaulla, jonka kautta nuoret tekijät saavat ammattiraadilta kirjallisen palautteen esityksestään sekä teoksensa esille Digistagelle. Nuorilla on lisäksi mahdollisuus päästä esiintymään toukokuun satelliittitapahtumiin. Satelliittitapahtumien paikkakuntina toimivat samanaikaisesti 7.5.2022: Tampere, Pääkaupunkiseutu (Helsinki), Rovaniemi, Oulu, Mikkeli sekä Inari. Tampereen satelliittitapahtuman tuotannosta vastaa Tampereen kaupungin nuorisopalvelut.

Tapahtumapäivän iltana Tampereelta lähetetään myös Nuori Kulttuuri -toimiston tuottama kulttuurista nuorisotyötä juhlistava LIVE-päälähetys, joka kokoaa päivän aikana järjestettyjä satelliittitapahtumia yhteen. Tapahtumakokonaisuuden tavoitteena on koota kulttuuria harrastavat nuoret yhteen harrastuksensa parissa ja nostaa kulttuurista nuorisotyötä esille.

 

Haku aukeaa helmikuussa

Nuori Kulttuuri On Air katselmuksessa 13-20-vuotiailla nuorilla on mahdollista hakea omalla esityksellään tapahtuman Digistagelle. Mukaan Digistagelle haetaan videolla. Nuori Kulttuuri haastaa nuoret taiteenharrastajat innovoimaan oman taidelajinsa toteutusta liikkuvan kuvan keinoin. Taiteen muotoa ei ole rajattu, mutta teoksen tulee olla esitettävissä videolla. Haku on avoinna 1.2.-18.2.2022. Haun kautta teokset päätyvät Digistagelle, jossa yleisö saa äänestää suosikkiaan. Lisäksi raati antaa asiantuntijapalautteen Digistagelle hakeneille. Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumassa toimii viisi raatia, joille teokset jakautuvat arvioitaviksi. Tampereen raadissa ovat mukana kulttuurialan monitaiturit: Jarmo Skön, Juuso Peippo, Marko Taiminen sekä Milka Uusitalo.

Lisätietoja ja hakuohjeet digistagelle: www.nuorikulttuuri.fi/onair

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"