Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Nuolialan uusi koulurakennus on viittä vaille valmis

Nuolialan koulun laajennukseen valmistui lisätilaa yhteensä 5300 kerrosalan verran. Laajennusosaan sijoittuvat muun muassa alkuopetuksen, luonnontieteiden sekä taito- ja taideaineiden oppimistilat, täysimittainen liikuntasali, kirjasto ja nuorisotila. Opetustilat eivät muodostu perinteisistä luokkatiloista, vaan ne on suunniteltu tukemaan yhteisöllistä oppimiskäsitystä ja oppiainerajat ylittäviä opintokokonaisuuksia.

Valmistunut laajennusosa on moderni ja helposti muunneltava kokonaisuus, jonka ovet halutaan avata kaikille kuntalaisille. Nuolialassa voidaankin järjestää monipuolista harrastus- ja kerhotoimintaa myös koulupäivien jälkeen.

Vanhan liikuntasalin tilalle opetustiloja

Rakennustyöt jatkuvat laajennuksen valmistuttua Nuolialan koulun vanhassa osassa, jossa liikuntasalin tilalle rakennetaan opetustiloja kahteen kerrokseen. Kaikki koulurakennuksen sisätilat valmistuvat elokuuhun mennessä.

”Vanha kirjasto puretaan kesän aikana, ja tilalle rakennetaan pelikenttä ja pyöräparkki. Sisätilat ovat valmiit ottamaan koululaiset vastaan elokuussa, mutta pelikentän ja pyöräparkin osalta ulkotyöt valmistuvat vasta syksyn aikana”, kertoo Nuolialan koulun rehtori Teemu Keronen.

Yhtenäiskoulu lisää kanssakäymistä

Koulurakennuksen tilat muodostavat monikäyttöisen kokonaisuuden ja lisäävät eri-ikäisten oppilaiden ja muiden kuntalaisten välistä kanssakäymistä. Elokuussa yhtenäiskouluna toimintansa aloittavassa Nuolialan koulussa järjestetään opetusta vuosiluokille 0–9. Koulun tiloissa työskentelee päivittäin noin sata kunnan työntekijää ja oppilaita on lähes 800. Koulun tiloihin toivotaan lisäksi aktiivista iltakäyttöä.

Yhtenäiskoulu ja moderni oppimisympäristö tukevat yhtenäisen kasvun ja opin polun muodostumista. Tutut koulutilat, henkilökunta sekä kaveripiiri luovat turvallisen kasvuympäristön. Koululla toimii opettajien ja ohjaajien lisäksi iso joukko muita aikuisia oppilashuollosta, nuorisopalveluista sekä ruoka- ja puhtauspalveluista. Koko henkilöstön kiinteä yhteistyö tukee oppilaiden kasvua ja oppimista.

Ovet avautuvat syksyllä

”Järjestämme kevään aikana koulun nykyisille ja tuleville oppilaille mahdollisuuden tutustua laajennuksen tiloihin. Myös vanhemmat pääsevät katsomaan koulun tiloja ennakkoon. Muille kuntalaisille avaamme ovet syksyllä, kun järjestämme avoimia ovia koululla, kirjastossa ja nuorisotilassa. Tervetuloa silloin tutustumaan uudistuneeseen Nuolialaan!”,Teemu Keronen toivottaa.

Lisätiedot

Teemu Keronen
Nuolialan koulun rehtori
040 806 2376
teemu.keronen[at]pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"