Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Matti Kalkamon Senat sakaisin voitti Nuolialan koulun yleisen taidekilpailun

Nuolialan koulun yleinen taidekilpailu päättyi 30.1.2019 ja määräaikaan mennessä kunta sai 33 kilpailuehdotusta Pirkanmaalla toimivilta kuvataiteilijoilta. Ehdotukset sisälsivät laajan skaalan nykytaiteen eri tekniikoita seinämaalauksista keramiikkareliefeihin ja maalaussarjoihin. Kilpailuehdotusten perusteella jatkohaastatteluihin pyydettiin kuusi tekijää ja seitsemän ehdotusta, joista valitsijaraati valitsi toteutettavaksi Matti Kalkamon teosehdotuksen Senat Sakaisin.

”Olen erittäin tyytyväinen raadin päätökseen. Senat sakaisin -teoksesta katsojat voivat löytää eri merkityksiä. Teoksen ytimessä on kommunikaatio – muuttuvana ja värikkäänä. Teos sopii uudistuvaan oppimisympäristöön, näkyy moneen suuntaan ja on kaikkien käyttäjien koettavissa päivittäin.”, opetuspäällikkö Mika Luukkanen kommentoi.

Senat sakaisin  -voittajateoksessa nähdään kaiken keskinäisen kommunikaatiomme ydin: aakkosemme, numeromme ja muita vuoropuheluumme kuuluvia merkkejä. Sikin sokin eri värisinä ja kokoisina ne ovat kuin puhuttuja sanoja, kaikuja käytäviltä jähmettyneinä ilmaan tai seinille. Merkkien ja kirjainten koko vaihtelee 20-70 cm ja ne toteutetaan valomainostekniikalla.

Matti Kalkamo (s. 1968) on tamperelainen kuvanveistäjä, joka yhdistää ennakkoluulottomasti teoksissaan kuvaveiston erilaisia menetelmiä ja materiaaleja. Kalkamo valmistui Kankaanpään taidekoulusta 1994 ja hän on esiintynyt sekä Suomessa että kansainvälisillä taidekentän eri areenoilla. Hänellä on useita julkisia veistoksia mm. Tampereella, Hämeenlinnassa ja Huittisissa.

Teoskokonaisuudesta maksettava kokonaiskorvaus on 25 000 euroa. Taideteos suunnitellaan siten, että se voidaan toteuttaa annetun määrärahan puitteissa. Nuolialan koulu on teoksen pysyvä sijoituspaikka ja se valmistuu 1.8.2019 mennessä. Toteutusvaiheessa taiteilija kuulee vielä tilaajan toiveita ja moniosaisen teoksen sijoituspaikat suunnitellaan yhdessä.

Pirkkalan kunta kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita taiteilijoita.

Kuntaan jätetyt luonnostyöt ovat noudettavissa 29.3. saakka Pirkkalan pääkirjastosta (Suupantori 2) aukioloaikoina.

Lisätietoa
Mika Luukkanen
opetuspäällikkö
Pirkkalan kunta
Suupantie 6 C
33960 PIRKKALA
040 1677 902
mika.luukkanen(at)pirkkala.fi

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"