Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Liisa Mäkisen valokuvat ja Susanna Kaapun maalaukset kohtaavat Galleria 2:ssa

Liisa Mäkinen: PIMENTO
Susanna Kaapu: UNOHDETUT

26.9.-14.10.2019 Galleria 2, Pirkkala

Galleria 2:ssa Pirkkalassa avautuu 26.9.2019 valokuvataiteilija Liisa Mäkisen näyttely Pimento ja kuvataiteilija Susanna Kaapun näyttely Unohdetut. Mäkisen teokset ovat tummasävyisiä, maalauksellisia valokuvia ja Kaapun surullisen kauniiden maalausten pohjana on käytetty valokuvaa. Galleria 2:n kutsunäyttely toi ennestään toisilleen tuntemattomat, samana vuonna, samassa kaupungissa syntyneet taiteilijat yhteen.

Liisa Mäkinen (s.1981) 
PIMENTO

Teoskokonaisuudessa Pimento Liisa Mäkinen paljastaa vieraan maailman, jonka loputtomassa hämärässä elää ihmisenkaltaisia olentoja. Samalla taiteilija pohtii ihmisenä olemisen vaikeutta, sekä sitä, onko ihmisenä oleminen ylipäänsä jotakin tavoittelemisen arvoista.

Kuvien taustalla on ajatus maailmasta, jonka aurinko on sammunut ja ihmiset ovat kadonneet. Tummasävyisissä teoksissa keskeneräiseltä vaikuttavat olennot etsivät muotoaan, ja nopeasti katoava valo paljastaa palasia maailmasta jossa vain linnut ovat jäljellä.

Susanna Kaapu (s.1981) 
UNOHDETUT

Susanna Kaapu pohtii autiotalojen yksityiskohtien kautta mitä tarkoittaa olla unohdettu. Unohtamiseen liittyy usein vahinko, mutta myös todellinen hylkääminen. Maalausten teemoissa toistuvat lukolliset ovet, joista osaan on jätetty avain kuin odottamaan takaisin palaamista. Toisena toistuvana elementtinä on syvimpien varjojen ja kirkkaimpien huippuvalojen vuoropuhelu.

Kaapu on valokuvannut autiotaloja eri puolilla Suomea viiden vuoden ajan. Tällä kertaa hän halusi mennä syvemmälle autiotalojen surullisen kauniiseen tunnelmaan maalaamalla näkyviin pienimmätkin halkeamat ja rosot. Taloissa käydessään hän kokee syvää rauhaa, toivoa paremmasta lahoamisen uhallakin sekä toisaalta surua hylkäämisestä.

Teokset ovat akryylimaalauksia. Kaapu työskentelee maalausten parissa pitkäjänteisesti ja ajoittain intuitiivisesti. Teokset on suunniteltu ennalta ja niiden maalaamisessa on käytetty pohjana autiotaloissa kuvattuja valokuvia.

Näyttelyn avajaisia vietetään 27.9.2019 klo 17-19.

Avajaiset ovat kaikille avoimet. Tervetuloa!


Galleria 2

Suupantori 2, Pirkkala (pääkirjasto)

Avoinna 1.9.2019-30.4.2020
ma 10-20
ti-pe 10-19
la 10-15

Vapaa pääsy

pirkkala.fi/galleria2
@taidegalleria2
#galleria2

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"