Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / KesäHilmoja Galleria 2:ssa 9.8.2021 saakka

Taru-Taina Noran ja Heli Väisäsen taidetta on ensimmäistä kertaa esillä Pirkanmaalla. Näyttely on raumalaisten kuvataiteilijoiden 13. yhteinen. Esillä on molempien keramiikkateoksia sekä Helin grafiikkaa.

Teoksissa käsitellään naisten ja tyttöjen elämää nyt ja menneinä aikoina, ihmisyyttä ja inhimillisyyttä, todessa ja unessa, leikitellen ja vakavasti. Viime aikoina molempien teoksissa on esiintynyt huolta maailmanrauhasta ja oman sisäisen rauhan etsimistä. Luonto ja sen merkitys on noussut yhä vahvemmin teosten sisällöksi.

Heli on kuvataiteilija (YAMK) taideterapiamaustein, uteliaisuus ja elinikäinen oppiminen matkaeväinä. ”Kaikissa Galleria 2:een tuomissa teoksissani luonto on tärkeänä elementtinä. Suurehkojen grafiikan teosten naishahmojen kautta pohdin rauhan kaipuuta, sisäänpäin kääntymistä ja itsensä kuuntelua. Levollisuutta ja sen suomaa onnen tunnetta. Tunnetta, joka syntyy niin usein yhteydessä luontoon.”

Taru-Taina keskittyy keramiikan tekoon: ”Keramiikkaveistokseni ovat usein luonnon ihanuuksista nauttivia tyttöhahmoja: He kiipeävät ja keinuvat, ihmettelevät luonnon ihmeitä, nauttivat tuulesta, vedestä ja vuodenajoista, he mietiskelevät ja lepäävät metsän suurilla kivillä ja rantakallioilla.”

Lisätietoja:

Taru-Taina Nora, tarutaina@gmail.com, tarutaina.blogspot.fi

Heli Väisänen, helivainen@gmail.com, helivaisanen.blogspot.com

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"