Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Keksi nimi uudelle biolaitokselle!

Pirkanmaan Jätehuollon biolaitos avautuu Nokian Koukkujärvelle keväällä 2021. Laitoksessa tullaan käsittelemään 17 kunnan biojätteet, myös Pirkkalan, ja Nokian kaupungin puhdistamolietteet.

Biolaitos kalskahtaa nimenä vähän tekniseltä ja etäiseltä. Laitos tekee kuitenkin äärimmäisen tärkeää ympäristötyötä ja ansaitsee itselleen sopivan nimen. Sellaisen, joka kuvaa laitoksen tehtävää ympäristövoiman tuottajana.

Laitoksen valmistuttua sen biojätelaariin kipataan yli 300 biojätekuormaa joka kuukausi. Vuodessa se tarkoittaa noin 20:tä miljoonaa kiloa biojätteitä. Määrä on iso, samoin sen tuottama energiamäärä. Pelkästään yhdestä biojätepussillisesta tulee energiaa niin paljon, että henkilöautolla ajaa neljä kilometriä. Pussillisen tuottamilla ravinteilla leivotaan myös 400 grammainen ruisleipä.

Minkä sinä antaisit nimeksi Nokian Koukkujärvelle valmistuvalle laitokselle, joka tuottaa biokaasua ja lannoitteita? Ehdota nimeä ja osallistu arvontaan, jossa voit voittaa 100 euron elämyslahjakortin tai biohenkisiä lohdutuspalkintoja.

Lähetä ehdotuksesi 15.11. mennessä: Biolaitoksen nimikisalomake 

Nimiehdotukset ruotii eri alojen ammattilaisista koostuva raati, jossa on Pirkanmaan Jätehuollon ja Kaupunkilehti Moron väkeä. Palkintojen voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Lue lisää biojätteiden keräyksestä Pirkanmaan jätehuollon sivustolta.

Kuvattu, mitä yhden biojätebussi energiamäärällä voi tehdä. Kerrottu tekstissä sama asia.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"