Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Kauppapalvelu yli 70-vuotiaille kuntalaisille

Kauppatoimituksia tehdään arkisin

Kauppapalvelu on tarkoitettu yli 70-vuotiaille Pirkkalan asukkaille. Palvelun käyttäjäksi toivotaan ilmoittauduttavan vain, mikäli kaupassakäynti ei muilla keinoin ja esimerkiksi oman lähipiirin avustamana onnistu.

Kauppatoimituksia tehdään arkisin kello 9–17. Omaa asiointipäivää ja -aikaa ei voi valita, mutta kauppakassin toimitusajankohdasta tiedotetaan asiakasta hyvissä ajoin. Palvelu päästään aloittamaan keskiviikkona 25. maaliskuuta.  

Kauppapalvelussa työskentelevät kunnan työllisyyspalveluiden työntekijät. Kaikilla kauppapalvelun työntekijöillä on kunnan henkilökortti kaulassaan ja he saapuvat asiakkaan luokse sovittuna ajankohtana. Kauppapalvelutyöntekijä jättää kauppakassit asiakkaan kotiovelle ja odottaa kauempana, että asiakas avaa oven. Toimituksia tehdessä noudatetaan terveysviranomaisten ja Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia hygieniasta.

Ostokset ja kuljetus laskutetaan jälkikäteen, käteistä rahaa ei käytetä

Kauppapalvelussa ei käytetä käteistä rahaa vaan valoitus tapahtuu jälkikäteen laskuttamalla. Kunta laskuttaa kuljetuksesta 10 euroa yhdeltä kerralta. Yhdellä laskulla voidaan veloittaa useampi kuljetus. Kauppias laskuttaa asiakasta ostoksista erikseen kerran kuussa. Kaupan laskuun lisätään käsittelykulu 3 euroa.

Kauppapalvelusta voi tilata ruokaa ja päivittäistarvikkeita

Kunnan järjestämässä kauppapalvelussa käytetään palvelun alkuvaiheessa K-Supermarket Pirkanpoikaa. Mikäli palvelua laajennetaan muihin kauppoihin tai esimerkiksi apteekkiasiointiin, tiedotamme asiasta erikseen.

Kauppapalvelusta voi tilata elintarvikkeita sekä tavanomaisia päivittäistarvikkeita eli esimerkiksi ruokaa, juomia, kodin papereita tai pesuaineita. Kunnan kauppapalvelu ei toimita alkoholia eikä jäätelöä.

Kauppapalvelu pystyy toimittamaan kerrallaan kohtuullisen määrän ostoksia. Ostokset pakataan kaupan muovikasseihin.

Jos tarvitset kauppapalvelua, toimi näin

  1. Ota yhteyttä kunnan kauppapalveluun soittamalla numeroon p. 040 133 5626 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi. Kauppapalvelun käynnistämiseksi tarvitaan seuraavat asiakkaan yhteystiedot: asiakkaan eli maksajan nimi, henkilötunnus, kauppaostosten toimitusosoite sekä laskutusosoite, puhelinnumero, josta tavoittaa päivisin sekä sähköpostiosoite, mikäli sellainen on. Huomioi, että voit toimittaa ostoslistan kauppapalveluun vasta, kun asiakkuus on perustettu.
  2. Kauppapalvelusta ollaan sinuun yhteydessä ja sovitaan kauppaostosten toimitusaika.
  3. Kun toimitusaika on tiedossa, tee ostolista. Pystymme toimittamaan kerralla vain kohtuullisen määrän ruokaa, esimerkiksi 1–2 kassillista. Huomioithan tämän ostoslistaa laatiessasi. Ethän aseta myöskään kovin tarkkoja ehtoja esimerkiksi tuotteen merkille tai valmistajalle, jotta voimme korvata toivotut tuotteet vastaavilla.
  4. Toimita ostoslista kauppapalveluun viimeistään ruokatoimitusta edeltävänä arkipäivänä kello 8 mennessä.  Merkitse ostoslistaan nimesi ja yhteystietosi sekä mahdolliset allergiat ja ruoka-aineyliherkkyydet. Voit toimittaa ostoslistan sähköpostitse osoitteeseen kauppapalvelu@pirkkala.fi, puhelimitse numeroon 040 133 5626 tai 0505144669, tai voit tuoda sen  Asiointipisteen postilaatikkoon, osoitteeseen Koulutie 1, 33960 Pirkkala. Kauppapalvelun numero palvelee arkisin kello 8-16. Huomioithan, että puhelinliikenne voi ruuhkautua ainakin palvelun alkuvaiheessa.
  5. Huolehdi, että kotona on joku ottamassa vastaan kauppaostoksia sovittuna ajankohtana. Kauppa-palvelu ei pysty säilyttämään kauppakasseja.

Jos olet jo kotihoidon asiakas ja tarvitset kauppapalvelua poikkeusolojen aikana, kerro asiasta kotihoitajallesi. Kotihoito avustaa omia asiakkaitaan kauppapalvelun tilaamisessa ja järjestelyissä. Niiden asiakkaiden osalta, joilla on jo kauppapalvelu kotihoidon kautta, järjestelyt säilyvät ennallaan.

Lisätiedot

Tarja Uuskivi
p. 040 133 5626
tarja.uuskivi@pirkkala.fi
Pirkkalan kunnan työllisyyspalvelut

*Tiedotetta muokattu 29.3. Poistettu vastaavan työvalmentajan yhteystiedot. Kaikki yhteydenotot pyydetään tekemään tiedotteessa oleviin kauppapalvelun numeroihin ja sähköpostiin.
*Tiedotetta muokattu 29.3. Poistettu aloittamispäivään liittyvä tieto: ”Huom. Keskiviikkona 25.3. toimitettavien kauppakassien ostoslistat voi toimittaa poikkeuksellisesti tiistaihin 24.3. kello 16 mennessä.”

*Tiedotteeseen lisätty linkki 6.4. julkaistuun tiedotteeseen: Pääsiäinen tuo muutoksia kauppapalvelun aikatauluun

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"