Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Juhlavaltuuston kohokohtina historiaesitelmä, juhlapäätös ja Pirkkala-palkinnon jakaminen

Valtuusto kunnioittaa Pirkkalan satavuotista historiaa juhlakokouksessaan ensi maanantaina 21. helmikuuta. Yleisö pääsee seuraamaan arvokasta juhlaa suorana YouTube-lähetyksenä.

Valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen lausuu kokouksen avaussanat, jonka jälkeen historiantutkija Pekka Kaarninen virittää juhlan osanottajat tunnelmaan kertomalla Pirkkalan kunnan vaiheista. Kaarninen kirjoittaa parhaillaan Pirkkalan jatko-osaa vuonna 1994 ilmestyneelle historiikille Nokian ja Pirkkalan historia 1865–1993. Jatko-osa ilmestyy ensi syksynä.

Valtuuston esityslistalla on joukko päätettäviä asioita, jotka se käsittelee esitelmän jälkeen. Viimeiseksi koittaa juhlapäätöksen teko. Tarkoituksena on rauhoittaa Vuorenhaan alue luonnonsuojelualueeksi Pirkkalan kunnan 100-vuotisjuhlavuoden suojelukohteena.

Suojeltavaksi esitetty alue sijaitsee Vähäjärven eteläpuolella keskustan tuntumassa. Vuorenhaan alue on kallioista metsäaluetta, ja se henkii lehtomaista tunnelmaa. Alueella on monipuolinen kasvillisuus ja yli 100-vuotiasta puustoa. Noin 8 hehtaarin alueella pesii laskentojen mukaan 37 lintulajia, joista äärimmäisen uhanlaisiksi on luokiteltu hömötiainen ja viherpeippo. Alue on liito-oravien ydinaluetta.


Uudistetun Pirkkala-palkinnon saaja paljastuu kokouksessa

Pirkkalan kunnanhallitus on jakanut Pirkkala-palkinnon kunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä tai teosta vuodesta 2009 alkaen. Palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle. Pirkkala-palkintona on jaettu pienoismallia kuvanveistäjä Matti Varikin pronssiveistoksesta Yksisarvinen (Unicorn).

Juhlavuonna itse palkinto vaihtuu. Uuden Pirkkala-palkinnon on suunnitellut ja valmistanut kuvanveistäjä Villu Jaanisoo. Sekä palkinto että palkinnon saaja julkistetaan juhlakokouksessa.

Ansioituneiden muistaminen jatkuu vielä kunniamerkkien ja Kuntaliiton ansiomerkkien jaolla.

Pirkkalan Yrittäjät lahjoittavat juhlavuoden kunniaksi kunnalle pormestarin käädyt, jotka vastaanottaa istuva pormestari Marko Jarva. Pormestari Jarva lausuu kokouksen päätössanat.

Kokous alkaa kello 18 Nuoliala-keskuksen liikuntasalissa. Sitä voi seurata YouTuben lisäksi myös Twitterissä aihetunnisteella #Plavaltuusto. Koronasuositusten vuoksi kokoukseen ei oteta yleisöä. 


Juhlavaltuusto on osa Pirkkalan kunnan 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Tutustu juhlavuoteen Pirkkala100-verkkosivulla

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"