Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Juha Allan Ekholmin valokuvainstallaatio BOTANICAL GARDEN saapuu Galleria 2:een

Galleria 2:ssa Pirkkalassa avataan lokakuussa 2019 yleisölle valokuvataiteilija Juha Allan Ekholmin valokuvainstallaatio BOTANICAL GARDEN eli suomeksi KASVITIETEELLINEN PUUTARHA. Installaatio on esillä Galleria 2:ssa 17.10.-4.11.2019. 

Juha Allan Ekholmin kasvivalokuvissa kasvit ovat muovisia koristekasveja, jotka on löydetty julkisista tiloista. Muoviset kasvit ovat ilmentävät tämän näyttelyn tekijälle elämän imitaatiota, epäonnistumaan tuomittua yritystä löytää sielu ympärille rakennetusta sisustushelvetistä. Näyttelyssä lattiatilaan sijoittuva esine-installaatio nivoutuu saumattomaksi osaksi seinälle ripustettavia teoksia.

Valokuvataiteilija on kuvannut muovikukkia osana laajempaa työskentelyä vuodesta 2012. BOTANICAL GARDEN -sarjan teoksia on nähty yksittäisinä kuvina taiteilijan tuotantoa esittelevissä näyttelyissä, mutta nyt Galleria 2:ssa nähtävä teos on ensimmäinen pelkästään tätä teemaa käsittelevä kokonaisuus. Nykyvalokuvanäyttely, joka muuntui prosessin aikana installaatioksi osallistuen samalla myös parhaillaan käynnissä olevaan muovikeskusteluun. Näyttelykokonaisuus nähdään myöhemmin eri versioina eri puolilla Suomea.

Juha Allan Ekholm (s.1965) on espoolais-turkulainen valokuvataiteilija, joka on pitänyt lähes 50 yksityisnäyttelyä sekä osallistunut noin 100 yhteis- ja ryhmänäyttelyyn sekä taideprojektiin Suomessa ja ulkomailla. Osallistunut aktiivisesti myös kaupunkitaideprojekteihin sekä edustanut Suomea seitsemän kertaa.

Päävälineenään Ekholm käyttää nk. sosiaalista valokuvataidetta (socially committed photography), joka on eräänlainen määritelmä yhteiskunnallisesti tiedostavalle taidevalokuvalle. Juha Allan Ekholmin kaupunkitaideprojektit ovat pitäneet sisällään installaatioita, media-taidetta sekä paikkasidonnaisia teoksia. Hänen teoksiaan on 12 julkisessa ja yksityisessä kokoelmassa Suomessa, Saksassa ja USA:ssa.

Taiteilija tavattavissa Galleria 2:ssa torstaina 17.10. klo 18-20 Asunnottomien yö -tapahtumassa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Lue lisää tapahtumasta!

Galleria 2

Suupantori 2, Pirkkala (pääkirjasto)

Avoinna 
ma 10-20
ti-pe 10-19
la 10-15

Vapaa pääsy

pirkkala.fi/galleria2
@taidegalleria2
#galleria2

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"