Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Helena Rissasesta kunnallisneuvos

”Pirkkalan kunta haki Helena Rissaselle kunnallisneuvoksen arvonimeä tunnustuksena hänen poikkeuksellisen pitkästä ja monipuolisesta elämänurastaan luottamushenkilötehtävissä”, toteaa Pirkkalan nykyinen pormestari Marko Jarva.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Arvonimen saajalta vaaditaan merkittäviä ansioita.

Helena Rissanen toimi Pirkkalan kunnan luottamustehtävissä neljällä vuosikymmenellä. Hän oli Pirkkalan kunnanvaltuuston jäsen yhtäjaksoisesti vuosina 1985–2017. Rissanen toimi valtuuston puheenjohtajana kolmeen otteeseen. Vuonna 2010 Helena Rissanen valittiin valtuuston yksimielisellä päätöksellä Pirkkalan pormestariksi. Pormestarina Rissanen toimi kesäkuuhun 2017 asti, jolloin hän päätti luottamushenkilöuransa. Helena Rissanen on ensimmäinen pormestarin tehtävään valittu suomalainen nainen.

Helena Rissanen toimi työurallaan ammattiyhdistysvaikuttajana muun muassa Suomen Teollisuustoimihenkilöiden Liiton (STL) puheenjohtajana ja Toimihenkilöunionin (TU) toisena puheenjohtajana ja johtajana. Ennen siirtymistään STL:n johtoon hän työskenteli Valmetin tehtaalla Tampereella.

Pirkkalan kunta toteaa arvonimihakemuksessaan, että Helena Rissanen tunnetaan johtajana, joka painottaa työssään niin kuntalaisten, luottamushenkilöiden kuin työntekijöidenkin kuulemista.

Tasavallan presidentti allekirjoitti avoimen kirjeen kunnallisneuvoksen nimen ja arvon suomisesta Helena Rissaselle 27.6.2018. Pirkkalan kunnan edustajat luovuttavat kirjeen Helena Rissaselle arvonimeä juhlistavassa pienimuotoisessa tilaisuudessa tänä iltana.

Suomessa arvonimiä on käytössä 110. Niitä on myönnetty vuodesta 1918 lähtien yli 14 000. Naisille niitä on myönnetty huomattavasti miehiä vähemmän: 1182 kappaletta (vuoden 2017 loppuun menneessä).

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"