Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Haku käynnissä syksyllä 2024 alkavalle Vähäjärven koulun liikuntapainotteiselle luokalle

Syksyllä 2024 aloittavat 7-luokkalaiset voivat hakea Vähäjärven koulun liikuntapainotteiselle luokalle. Luokkia on yksi ja sen oppilasmäärä on enintään 20 oppilasta. Liikuntapainotusta järjestetään vain Vähäjärvellä ja liikuntaluokalle voivat hakeutua myös Nuolialan koulun oppilaaksiottoalueella asuvat oppilaat.

Liikuntapainotteisuuteen voivat hakeutua ensisijaisesti pirkkalalaiset ja tämän lisäksi Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat kuudesluokkalaiset. Oppilasvalinta suoritetaan mahdollisuuksien mukaan siten, että kumpaakaan sukupuolta ei valituissa olisi vähempää kuin 40%.

Toiminnan ensisijainen tavoite on vahvistaa oppilaiden liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa. Liikuntaluokka mahdollistaa liikuntasuuntautuneiden oppilaiden lisäeriyttämistä. Liikuntaluokan liikunnan lisätuntien opetus pohjautuu opetussuunnitelmaan. Tavoitteena on ohjata nuoria urheilijan polulla vahvistamalla liikunnallisia perusvalmiuksia kuten koordinaatio, tasapaino, liikkuvuus, kehonhallinta, lihaskunto, nopeus ja kestävyys.

Oppilaiden liikuntaosaamista tuetaan liikkumistaitojen lisäksi liikuntatietämyksellä, esimerkiksi harjoittelun suunnittelusta, vaikutuksista, levon merkityksestä, ravinnosta ja terveellisistä elintavoista sekä liikkujan arjen rytmittämisestä. Urheilijan polun rakentamisessa korostetaan elämänhallintataitoja sekä opiskelun ja urheilun tasapainoa. Liikuntaluokkien toimintaan seurayhteistyö sopii luontevasti ja sitä voidaan hyödyntää opettajan harkinnan mukaisesti.

Vähäjärven koulun liikuntapainotusluokalla opiskelevilla oppilailla on liikuntaa seuraavasti:

  • Seitsemännellä luokalla oppilailla on liikuntaa 2 + 1 tuntia viikossa. Lisäksi oppilailla on henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti mahdollisuus harjoitella omaa lajiaan yhtenä aamuna klo 8-10.
  • Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla oppilailla on yhteisen liikunnan oppimäärän lisäksi liikunta sekä taito- ja taideaineiden valinnaisena (2 vvt) että valinnaisena aineena (2 vvt).
  • Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokalla oppilailla on henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti mahdollisuus valinnaisen liikuntatuntien puitteissa osallistua myös oman lajinsa harjoitteluun.

Hakulomake

Täytä hakulomake tästä. Viimeinen hakupäivä on sunnuntai 14.1.2024.

Soveltuvuuskokeet järjestetään Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella keskiviikkona 31.1.2024 erikseen ilmoitettavan aikataulun mukaisesti. Aikataulu ilmoitetaan Wilma-viestillä sekä sähköpostitse huoltajalle.


Lisätiedot:

Lisätietoja antavat liikunnan lehtori Antti Kaunisto (044 486 2109, antti.kaunisto@edu.pirkkala.fi) tai

rehtori Marita Intonen (050 598 2656, marita.intonen@pirkkala.fi)

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"