Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Asumisoikeusasunnon hakemiseen on tulossa muutoksia syyskuun alussa

Asumisoikeusasunnon asukasvalinnassa tarvittava järjestysnumero haetaan 1.9.2023 alkaen Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) verkkopalvelusta. Pirkkalan kunta antaa järjestysnumeroita alueen asumisoikeusasuntoihin vielä elokuun ajan, jonka jälkeen numeroiden myöntäminen kunnassa loppuu. Kunnan antamat järjestysnumerot ovat voimassa vuoden 2023 loppuun.

Siirtymäaikana 1.9.2023 – 31.12.2023 asumisoikeusasuntoa voi hakea kunnasta tai ARAsta saadulla numerolla, kuntien myöntämät järjestysnumerot ovat tällöin etusijalla asuntoa haettaessa.

ARAn antamalla numerolla voi hakea kaikkia asumisoikeusasuntoja riippumatta siitä, mistä päin Suomea hakee asuntoa. ARAn järjestysnumerot ovat voimassa kaksi vuotta ja yhdellä henkilöllä voi olla samaan aikaan vain yksi numero, jonka hakeminen maksaa 9,20 euroa. Numero on asunnon hakijakohtainen ja koskee koko perhettä.

Hakemukset asumisoikeusasuntoihin jätetään myös jatkossa asumisoikeusasunnon omistajayhteisölle. 1.9.2023 alkaen asunnot omistava asumisoikeusyhteisö hyväksyy asumisoikeuden haltijat eli asukkaat asuntoihinsa. Yhteisö myös tarkastaa hakijoiden varallisuuden. Kuntien osalta asukasvalintojen hyväksyminen ja enimmäishintojen vahvistaminen päättyy elokuun loppuun mennessä.

Asumisoikeusasunnon hakemiseen liittyvät muutokset johtuvat asumisoikeuslainsäädännön uudistuksesta. Laki tulee voimaan asteittain 1.1.2022 – 31.12.2023. Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan, jotta järjestelmä palvelisi paremmin todellisessa asunnontarpeessa olevia hakijoita. Uudistuksella pyritään myös yksinkertaistamaan ja nopeuttamaan hakuprosessia.

Lisätietoja muutoksista:

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA): ARAn verkkosivut

sähköposti: asumisoikeus@ara.fi

puh. 029 525 0990 tiistaisin klo 9–11 ja keskiviikkoisin 12-14

Pirkkalan kunta: sähköposti: kirjaamo@pirkkala.fi

puh. 03 565 24440 arkisin klo 9-15

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"