Kuntavaalien ulkomainontapaikat Pirkkalassa

Kuntavaalien ulkomainonnan vaalimainostelineet pystytetään kunnan toimesta siten, että ulkomainonta voi alkaa ke 26.5.2021. Vaalimainostelineet taustalevyineen poistetaan kunnan toimesta heti vaalien jälkeen.

Kunnan alueella on yhteensä 9 keskitetyn ulkovaalimainonnan telinepaikkaa. Näillä paikoilla kunta varaa maksutta kullekin puolueelle, valitsijayhdistykselle ja yhteislistalle mainostelineistä yhden mainosruutupaikan (koko l. 80 cm x k. 120 cm). Vaalimainokset kiinnitetään taustalevyihin kaksipuolisena.

Mainosruutupaikat varataan Pirkkalan keskusvaalilautakunnan suorittaman arvonnan mukaisessa järjestyksessä. Ehdokasasettelu vahvistetaan ja ehdokaslistojen yhdistelmä laaditaan 14.5.2021.

Mainospaikkojen käyttäjät voivat toimittaa telineisiin kiinnitettävät mainokset (20 kpl tai 10+10 jos halutaan erilaiset julisteet levyn eri puolille) ma 17.5.2021 lähtien Valmennuskeskus Kipinään: os. Lehtimäentie 23, 33960 Pirkkala. Tarkempi toimitusaika tulee sopia ennakkoon työvalmentaja Marko Leinon kanssa puh. 040 133 5691. Julisteiden viimeinen toimituspäivä on pe 21.5.2021 klo 12.00, jolloin taataan mainosten liimaaminen ja toimittaminen telineisiin heti mainonnan alkaessa.

Vaalimainonta ennakkoäänestyspaikkojen ja äänestyspaikkojen läheisyydessä 

Ennakkoäänestyspaikalla sekä vaalipäivän äänestyspaikalla taikka niiden välittömässä läheisyydessä ei saa äänestysaikana pitää puheita, julkipanna tai jakaa painettuja tai kirjoitettuja kehotuksia eikä muutoinkaan vaikuttaa tai yrittää vaikuttaa äänestäjien vaalivapauteen.

Käytännössä ennakkoäänestyspaikkojen sekä vaalipäivän äänestyspaikkojen ja niiden sisäänkäyntien näkö- ja kuuloetäisyydellä ei tule kampanjoida äänestysaikoina.