Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat

VALO Pirkkalan Taideyhdistyksen vuosinäyttely

Galleria 2, Suupantori 2 , Finland

Pirkkalan Taideyhdistys ry on paikallinen kuvataidevaikuttaja, jonka toiminta ulottuu laajasti myös kuntarajojen ulkopuolelle. Yhdistyksen tarkoituksena on vaikuttaa taidetoiminnan edellytysten kehittämiseksi, herättää kiinnostusta kuva- ja muihin taiteisiin, saada aikaan vuorovaikutusta ja yhteistoimintaa eri taiteenalojen kesken, tukea taiteilijoita ja taiteenharrastajia sekä toimia heidän yhdyssiteinään. Yhdistyksen vuosinäyttelyn  nimi ja teema on valo ja sen juryttää tänä vuonna kuvataiteilija […]

Vapaa pääsy

Nuolialan kirjakahvila 4.3.

Nuolialan kirjasto, Nuoliala-keskus Kouluportinkuja 5 33950 Pirkkala, Finland

Ääniä marginaalista: kirjallisuuden varjoon jääneet helmet. Rento kirjallinen iltahetki - luvassa Nuolialan kirjaston kuulumisia, kirjasuosituksia sekä kahvia, pullaa ja rupattelua.

Maksuton yleisöluento: Riveillä ja rivien välissä – Raamattu kirjallisuudessa

Pirkkalan pääkirjasto (Suupantori 2) , Finland

Raamattu on länsimaisessa kulttuurissa Kirjojen kirja. Se vilahtelee melkein kirjassa kuin kirjassa: joskus sanonnoissa ja viittauksissa, joskus aihelmina ja asetelmina. Joskus se vilahtelee syvärakenteissa ja arvoissa - jopa teoksissa, joista sitä ei arvaisi ensimmäisenä etsiä. Kirjailija, suomentaja, pastori Tapio Koivukari johdattelee etsimään raamatullisia merkkejä kirjallisuudesta mm. Volter Kilven ja Väinö Linnan klassikkoteoksista sekä omasta tuotannostaan. […]

Terveyspiste

Elokolo (Suupankuja 8-10) , Finland

Terveyspisteessä keskustellaan 6.3. Pirkko Rankin alustuksella kivusta. Mahdollisuus myös verenpaineen ja verensokerin mittaukseen sekä muuhun terveysneuvontaan. Elokolo, Suupankuja 8-10 C, sisäänkäynti talon päädystä.

Matilda Palmu : Wonderland

Galleria 2, Suupantori 2, pääkirjasto

”Wonderland” näyttely on mielikuvitusmaailma, joka kertoo identiteetistä, seksuaalisuudesta, sukupuolesta ja itsensä löytämisen ilosta. Näyttely on värien ilotulittelua, pala fantasiaa, leikkisä ja humoristinen katsaus taiteilija Matilda Palmun mielenmaisemaan. Teoskokonaisuus kokoaa yhteen vuosina 2020–23 valmistuneita teoksia ja painottuu kudottuihin kankaisiin, käsin tuftattuihin ryijyihin ja maalauksiin. Matilda Palmu on Helsingissä asuva taiteilija, joka työskentelee monien eri materiaalien sekä […]

Vapaa pääsy

Yleisöluento Diabetes ja sydän – mitä yhteistä?

Pirkkalan pääkirjasto kokoustila suupankuja 2, Finland

Diabetes ja sydän - mitä yhteistä? sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Mauri Jussila Torstaina  14.3.2024 klo 18.00–19.00 Pirkkalan pääkirjasto, Suupantori 2, koulutustila Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Järjestäjät: Tampereen Diabetesyhdistys, Pirkkalan Sydänyhdistys, Pirkan opisto ja Boehringer Ingelheim Finland Ky Luentoa voi seurata myös verkossa Pirkan opiston Youtube-kanavalla tai Zoomissa. Lisätiedot: pirkanopisto.fi/verkkoluennot.

Kirkonkylän kirjaston avajaiset

Kirkonkylän kirjasto Anian rantatie 97 33980 Pirkkala, Finland

Kirkonkylän uuden kirjaston avajaistapahtuma tiistaina 19.3. klo 15 - 18. Opastusta omatoimikirjaston käyttöön Tee oma pinssi poistokirjoja hyödyntäen Kahvitarjoilu!  

MLL Pirkkalan lastentarvikekirpputori Vähäjärven koululla

Vähäjärven koulu Urheilutie 5, Pirkkala, Finland

Lauantaina 23.3. klo 11-13.30 järjestetään MLL Pirkkalan perinteisesti huippusuosittu lastentarvikekirpputori Vähäjärven koululla. Kirppistapahtumamme on ollut yksi suosituimmista ostostapahtumista, jossa lapsiperheet voivat kierrättää pieneksi jääneitä vaatteita ja tarpeettomiksi käyneitä tavaroita perheeltä toiselle.