Pirkkalan seurakunnan nuorisotyö vastaanotti Pirkkala-palkinnon

6.12.2018

Pirkkalan seurakunnan nuorisotyö on saanut vuoden 2018 Pirkkala-palkinnon tunnustuksena vuosikymmeniä kestäneestä merkittävästä roolistaan nuorten kasvattajana ja syrjäytymisen ehkäisijänä.

”Seurakunta on tarjonnut pirkkalalaisille nuorille kokoontumis- ja kerhotiloja, järjestänyt retkiä ja antanut elämyksiä ja illanviettomahdollisuuksia. Tämä pitkäjänteinen työ on ollut avointa kaikille uskonnollisesta näkemyksestä riippumatta”, toteaa Pirkkalan kunnanhallitus perusteluissaan. ”Toiminta on ollut pidettyä ja se on osaltaan kasvattanut kunnan yhteisöllistä tunnetta ja vahvistanut näin pirkkalaista kuntaidentiteettiä.”

Pirkkala-palkinnon eli Yksisarvinen-pronssiveistoksen ja 500 euron lahjasekin jakoi valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen itsenäisyyspäivän juhlassa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa.

”Kiitos palkinnosta kuuluu myös kaikille niille Pirkkalan nuorille, jotka toimintaan osallistuvat", sanoi palkintopuheen pitänyt  nuorisotyönohjaaja Teemu Kallio Pirkkalan seurakunnasta. "Nuorisotyön ohjaamisen sijasta voisikin puhua mielummin kanssakäymisen mahdollistamisesta. Saamme jakaa nuorten kanssa kaikki ilot ja surut maan ja taivaan väliltä, ja juuri se on tässä työssä hienointa.” Palkintoa olivat vastaanottamassa Teemu Kallion lisäksi nuorisotyönohjaajat Ville Salminen ja Lotta Törnblom sekä seurakuntapastori Reetta Mäkinen

Kunnanhallitus jakaa Pirkkala-palkinnon kunnan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä tai teosta. Pirkkala-palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle. Palkinto on jaettu yhdeksän kertaa vuodesta 2009 lähtien.

« Takaisin