Yritysyhteistyö

Pirkkalan yhteislukiossa tehdään monimuotoista yhteistyötä yritysten kanssa ja opiskelijat pääsevät osallistumaan oikeisiin, yritysten kanssa yhdessä suunniteltuihin projekteihin.

Mediakurssilla (ÄI12) kaikenikäiset lukiolaiset pääsevät koulun sisäisten tapahtumauutisten lisäksi kirjoittamaan erilaisia mediajuttuja ja mukaan rakentamaan tapahtumia Pirkkalan yrittäjät ry:lle. Pirkkalan yrittäjät on tiettävästi maassamme ainutlaatuisella tavalla sopinut lukion kanssa mediaviestintänsä hoitamisesta. Mediakurssilaiset pääsevät haastattelemaan pirkkalalaisia yrittäjiä ja osallistumaan erilaisiin yrittäjien tilaisuuksiin. Konkreettinen tutustuminen yritysmaailmaan antaa mahdollisuuden solmia kontakteja yrittäjiin ja voi auttaa vaikkapa kesätyön etsinnässä.

Lukuvuoden 2017-2018 toisessa jaksossa käynnistynyt Innova-projekti on osa lukion jatkuvasti kehittyvää tiimijakso-opiskelua. Innova tuo yritysmaailman ja lukion yhteen uudella tavalla, jota maailmalla on nähty lähinnä yritysten ja yliopistojen yhteistyönä. Innovassa opiskelijatiimit ideoivat luovia ja ennakkoluulottomia ratkaisumahdollisuuksia kummiyritystensä antamiin tiimihaasteisiin. Lukuvuoden 2018-2019 Innovaan osallistui yhteistyökumppaneita myös kolmannelta sektorilta. Syksyllä 2017 Innovaan osallistuivat mm. Nokia Telecommunications sekä kansainvälistä innovaatioekosysteemiä fasilitoiva Demola Network. Projektiin osallistuminen tuottaa opiskelijalle kaksi soveltavaa lukiokurssia.