Tervetuloa Silmuun!

Pirkkalan yhteislukio on monipuolinen ja aikaansa seuraava lukio, jossa opiskelee vuosittain noin 230 opiskelijaa. Upouusi ja moderni lukiorakennus Silmu otettiin käyttöön elokuussa 2017. Muokattavat ja osin avoimet oppimisympäristöt varustettuna viimeisimmällä tekniikalla tarjoavat opiskelijoille ja opettajille loistavan mahdollisuuden monipuolistaa opiskelua ja valmistautua tulevaisuuden haasteisiin.

Pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi Pirkkalan yhteislukio tarjoaa eri oppiaineissa runsaasti soveltavia kursseja valittavaksi opiskelijan oman kiinnostuksen mukaan. Lukio-opintoihin voidaan lisäksi sisällyttää kurssisuorituksia mm. musiikkiopistosta ja aktiivisesta ja tavoitteellisesta urheiluvalmennustoiminnasta, seututarjottimen verkkokursseja sekä Pirkan opiston opintoja. Lukiodiplomin voi suorittaa kuvataiteessa, liikunnassa, musiikissa ja käsityössä. 

Pirkkalan yhteislukiossa on aktiivinen opiskelijakunnan hallitus, joka järjestää lukiolaisten iloksi erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia. Haluatko sinä olla mukana vaikuttamassa oman lukiosi toimintaan?

Sähköiset oppimisympäristöt

Pirkkalan yhteislukiossa on panostettu sähköistyviin opiskeluympäristöihin ja oppimisvälineisiin. Sähköistyvä ylioppilastutkinto edellyttää opiskelijoilta erinomaista taitoa erityisesti tietokoneen käytössä. Ylioppilaskokeet digitalisoituvat asteittain siten, että keväällä 2019 kaikissa oppiaineissa suoritetaan sähköinen koe . Kannettavan tietokoneen hankinta on opiskelijan velvollisuus. Lukiolta jaetaan uusille opiskelijoille suositus kannettavan tietokoneen hankintaan. On tärkeää, että opiskelija ja huoltaja tutustuvat laitteen vähimmäisvaatimuksiin, sillä opiskelijalla tulee olla opiskeluaikanaan käytettävissä laite, jolla hän voi myös suorittaa sähköisen ylioppilastutkinnon.

Pirkkalan yhteislukiolla on käytössä opiskelijoiden ja henkilökunnan laitteille tarkoitettu langaton verkko, johon kukin saa henkilökohtaisen tunnuksen heti lukuvuoden alussa. Jokainen opiskelija voi kirjautua verkkoon kahdella henkilökohtaisella laitteella.

Käytännönläheistä yritysyhteistyötä

Pirkkalan yhteislukion uuden Silmu-rakennuksen tilat mahdollistavat myös uusien pedagogisten opiskelumenetelmien hyödyntämisen ja kehittämisen entistä paremmin. Tiimijaksot ovat pysyvä osa toimintakulttuuriamme. Ensimmäisen vuoden opiskelijat opiskelevat yhden jakson ajan tiimeissä 4-5 pakollista kurssia. Lisäksi syyskuussa 2017 lukiossa käynnistyi Innova-tiimijakso. Innova-projektin tiimit työstävät projektiaihioita, joissa opiskelijat ideoivat ja kehittävät tuotteita ja palveluita yritysten tarpeisiin. Syksyllä 2017 Innova-projektissa ovat mukana teknologiayritys Nokia, liikuntapalveluita tarjoava Liikuttava, henkilöstökonsultointiyritys Ideaamo sekä pakohuonepeliyritys Getaway. Jokaiselle yritykselle on nimetty oma tiimi, joka työstää yrityksen laatimaa projektiaihiota tiiviissä yhteistyössä yrityksen yhteyshenkilön kanssa. Yhteistyökumppanina Innova-tiimijaksolla on ollut myös tamperelainen Demola Network, jolla on vankka kokemus korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten yhteistyön käynnistäjänä ja tukijana.